ΜέΡΑ25: Ισχυρή ραχοκοκαλιά σε όλη την Ελλάδα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Νοέ, 2019

Τον δικό του πολιτικό κώδικα με τη νεολαία αναπτύσσει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, θέλοντας να επεκτείνει σε αυτή το φάσμα της επιρροής του, καθώς του εξασφάλισε τελικά την κομματική του είσοδο στη Βουλή.

της Γεωργίας Σαδανά
[email protected]

Διαβλέποντας τον σχηματισμό ενός δυναμικού ρεύματος υπέρ του στο φοιτητικό ιδίως κίνημα, το προηγούμενο διάστημα κορυφώθηκαν οι πολιτικές διεργασίες στην Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 προκειμένου ο Γιάνης Βαρουφάκης να δώσει το «παρών» σε πολλές εκδηλώσεις το αμέσως επόμενο διάστημα σε πανεπιστήμια της χώρας αλλά και σε χώρους πολιτισμού, με αποκλειστική ατζέντα τις διεκδικήσεις, τα αιτήματα και τις ανάγκες της νέας γενιάς, «εκείνων, δηλαδή, των ανθρώπων που μεγάλωσαν μέσα στη φρίκη των μνημονίων και πολλοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν, σύμφωνα με τους επιτελείς του κόμματος.

Υπό αυτό το πρίσμα, στρατηγικός στόχος για τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 είναι η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νεολαίας του κόμματος προκειμένου να εκπροσωπήσει «συντεταγμένα» στις διαδικασίες βάσης της νεολαίας, συνδιάσκεψη που προγραμματίζεται να προηγηθεί του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του κόμματος στις 22-25 Μαΐου 2020. Ήδη εντός της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοικτή συνάντηση γνωριμίας με νέες και νέους της Αττικής στα κεντρικά γραφεία του κόμματος (Μαυρομματαίων 15), ενώ η πρόσκληση του Γιάνη Βαρουφάκη πρωταγωνιστεί και σε ειδική καμπάνια του ΜέΡΑ25 με σύνθημα: «Εσύ θα λείπεις από τις εξελίξεις; Κάνουμε την ανάγκη Ιστορία».

Εκτός από την οργανωτική ανασυγκρότηση, η αισθητή και τεκμηριωμένη παρουσία του κόμματος στα πολιτικά δρώμενα συνιστά μια από τις προτεραιότητες του Μέρα25, όπως διαφάνηκε και από την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Βαρουφάκης την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Περιγράφοντας το ΜέΡΑ25 ως ένα «δημοκρατικό, διεθνιστικό, πατριωτικό κόμμα των ενεργών πολιτών», ο γραμματέας του διευκρίνισε ότι αποτελεί causus belli και «στρατιωτική εισβολή» εάν η Τουρκία «τρυπήσει με γεωτρύπανα» σε ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ υπογράμμισε με νόημα πως «δεν θέλουμε τον πόλεμο, αλλά είμαστε έτοιμοι εάν χρειαστεί». Παράλληλα, ο ίδιος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση τόσο στην προηγούμενη όσο και στην παρούσα κυβέρνηση για τους χειρισμούς αμφότερων στο Μεταναστευτικό – Προσφυγικό, κάνοντας λόγο για «αναποτελεσματικό μισανθρωπισμό» που κληρονόμησε από τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση της ΝΔ, με εμβληματικό παράδειγμα τη Μόρια.

Δημοσιεύτηκε στο φύλλο 127 της «Νέας Σελίδας» που κυκλοφόρησε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο