Το ΜέΡΑ25 στέκεται δίπλα σε φορείς και συλλόγους ενάντια στην αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Ιαν, 2022

Η ανησυχία που μας δημιούργησαν οι φήμες περί αναστολής λειτουργίας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Πεντέλης μετετράπη σε οργή όταν επιβεβαιώθηκαν και επισήμως οι πληροφορίες ότι το Υπουργείο Υγείας προχωράει όντως στην αναστολή λειτουργίας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Πεντέλης, με σκοπό να το μετατρέψει σε Εμβολιαστικό Κέντρο για τουλάχιστον ένα μήνα.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο εξυπηρετεί ολόκληρη σχεδόν την περιοχή της Βόρειας και Βορειοανατολικής Αττικής και ανακουφίζει εξαιρετικά το φορτίο περιστατικών που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης και νοσηλείας το οποίο, διαφορετικά, θα επιβαρύνει τα παιδιατρικά νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας, Αγλαΐας Κυριακού και Αγίας Σοφίας.

Αν επιτρέψουμε να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, οι μόνοι τρόποι που θα απομένουν για την κάλυψη των αναγκών νοσηλείας των παιδιών θα είναι:

  • είτε ο συνωστισμός στα ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένα Νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, που βρίσκονται σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών,
  • είτε η προσφυγή στις υπηρεσίες ιδιωτικών κλινικών, στην επιβάρυνση των οποίων είναι αμφίβολο αν και πόσο μπορούν να ανταπεξέλθουν νοικοκυριά με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα και, με επί πλέον δεδομένο ότι τα ιδιωτικά θεραπευτήρια απέχουν από τη νοσηλεία περιστατικών covid – 19.

Το ΜέΡΑ25 θεωρεί αδιανόητο το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κατάφεραν να βρουν άλλους χώρους στην περιοχή που θα μπορούσαν να στεγάσουν το εμβολιαστικό κέντρο. Από τη στιγμή μάλιστα που, ούτως ή άλλως, στο Παίδων Πεντέλης πραγματοποιούνταν εμβολιασμοί, θα μπορούσε να βρεθεί λύση ακόμα και με την εγκατάσταση πρόχειρης λυόμενης κατασκευής στο τεράστιο προαύλιο.

Είναι όμως προφανές ότι οι λόγοι που επέβαλαν την αναστολή λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης, ουδεμία σχέση έχουν με την εξυπηρέτηση του σχεδιασμού των μαζικών εμβολιασμών, αλλά η ικανοποίηση των ιδιοτελών συμφερόντων των ιδιωτικών κλινικαρχών.

Καλούμε τη διοίκηση του Υπουργείου να ανακαλέσει την επικίνδυνη αυτή απόφαση και να εξασφαλίσει την πρόσβαση όλων των παιδιών σε ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, όπως αυτές που προσφέρει εδώ και χρόνια το Παίδων Πεντέλης.

Οι οργανώσεις του ΜέΡΑ25 της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, καλούν τον λαό της περιοχής να κινητοποιηθεί για να αποτραπεί η υλοποίηση της άθλιας απόφασης του Υπουργείου, έτσι ώστε το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών της Βορειοανατολικής Αττικής.

Το ΜέΡΑ25 συμμετείχε στην σημερινή κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, η οποία διοργανώθηκε από φορείς και συλλόγους γονέων της περιοχής.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜέΡΑ25 ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο