Τι έχουν να πουν τώρα για τον Eastmed ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που πούλησαν πάλι φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον ελληνικό λαό για το ζήτημα της ενέργειας;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Ιαν, 2022

«Ξεχάστε τον Eastmed» λέμε 2 χρόνια τώρα στη Βουλή, διότι δεν μπορεί να γίνει (οικονομικό κόστος), δεν πρέπει να γίνει (περιβαλλοντολογικό κόστος) και δεν θα τον αφήσουν οι ΗΠΑ να γίνει (προωθούν το δικό τους LNG). Τώρα φτάσαμε στο σημείο να το παραδέχεται και το επίσημο όργανο της ελληνικής ολιγαρχίας, η εφημερίδα «Καθημερινή».

Το ζήτημα όμως δεν έχει να κάνει μόνο με τον Eastmed, το ζήτημα έγκειται στο ότι τόσα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον ελληνικό λαό αναφορικά με το ζήτημα της ενέργειας, κάτι που έρχονται να το «πληρώσουν ακριβά» αυτή τη στιγμή οι πολίτες, με τις τεράστιες αυξήσεις που υφίστανται στους λογαριασμούς τους.

Τόσα χρόνια, ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας αλλά και οι προκάτοχοι τους του μνημονιακού τόξου και του δήθεν «εθνικού κορμού», επενδύουν σε ψέματα που είναι κερδοφόρα για τους «επενδυτές» καθησυχάζοντας την κοινή γνώμη πως «έρχονται τα πετρέλαια», ενώ όσοι λέγαμε την αλήθεια, πως δηλαδή δεν θα έρθουν, μας ονομάτιζαν «εθνοπροδότες».

Και αναφερόμαστε στη διαχρονική αυτή εξαπάτηση, διότι και ο ΣΥΡΙΖΑ από την υπογραφή και υπερψήφιση των εν λόγω συμφωνιών, μέχρι και τις ερωτήσεις που κάνει ακόμα και τώρα ο βουλευτής του κόμματος κ. Κατρούγκαλος για το αν θα γίνει ή όχι τελικά ο σχετικός αγωγός, καταδεικνύει πως ή για άλλη μια φορά η ηγεσία του ήταν «αφελής« και «έτρεφε αυταπάτες», ή απλώς αναπαρήγαγε κι αυτή χονδροειδή ψέματα.

Παρομοίως και οι ενδοαστικές αντιθέσεις όμως στο συγκεκριμένο ζήτημα, έχουν το δικό τους «ενδιαφέρον», με την εφημερίδα «Καθημερινή» παραδείγματος χάρη να ξεμπροστιάζει τις μισές αλήθειες ή και τα ολόκληρα ψέματα για τον αγωγό, εκφράζοντας ωστόσο τα τμήματα εκείνα της ελληνικής ολιγαρχίας που συντάσσονται με το αμερικανικό κεφάλαιο και προωθούν το δικό τους LNG.

Το ΜέΡΑ25 λοιπόν, από την πρώτη στιγμή είχε μια ειλικρινή και την μόνη εθνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη στάση. Περιμένουμε τώρα κι από όσους/ες εξαπάτησαν για μία ακόμα φορά σε ένα ακόμα ζήτημα τον ελληνικό λαό να μας απαντήσουν: Τώρα τι έχουν να πουν για τον συγκεκριμένο αγωγό τόσο οι κυρίες και οι κύριοι της Κυβέρνησης, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του υπόλοιπου μνημονιακού και δήθεν «εθνικού» αφηγήματος;

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο