Το ΜέΡΑ25 στο πλευρό των πληγέντων στην Καρδίτσα

Δραστηριότητα
05 Οκτ, 2020

Στην πόλη της Καρδίτσας και το συλλαλητήριο των πληγέντων βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25, αποτελούμενη από τον Βουλευτή Β2 Αθηνών Κρίτωνα Αρσένη, τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Χρύσα Αριάδνη Κουσελά, Ελένη Βουβουλούδα, Στέλλα Κορομπίλια και Αντώνη Κορδέα, καθώς και στελέχη και μέλη του κόμματος και τις τοπικές οργανώσεις.

Το ΜέΡΑ25 ένωσε τη φωνή του με τους πολίτες της Καρδίτσας που διεκδικούν την άμεση ολοκλήρωση των καταγραφών για τις ζημιές από τις φονικές πλημμύρες του «Ιανού», την πλήρη αποζημίωση στο 100% των πληγέντων και την θωράκιση της χώρας -συμπεριλαμβανομένης της περιφέρειας- απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης με πραγματικά αντιπλημμυρικά έργα και όχι απλώς αυτά που εξυπηρετούν εργολαβικά συμφέροντα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας όπου υπήρξε ενημέρωση από τον διοικητή και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό με κτιριακές εγκαταστάσεις από το 1984, ελλείψεις σε γιατρούς και τεχνικούς για την υποστήριξη της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Την επόμενη μέρα, κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 αποτελούμενο από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, Στελλα Κορομπίλια, Ελένη Βουβουλούδα και Χρύσα Αριάδνη Κουσελά και τα στελέχη Ρένα Ξηροφώτου και Αγγελική Κουρνούτου, επισκέφτηκε την διεύθυνση τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας και ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημήτρη Κουτρομάνο για την έκταση των καταστροφών στον Νομό που προκάλεσε ο Ιανός. Οι ζημιές αυτές μεταξύ άλλων αφορούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε πτώσεις γεφυρών και υπερχειλίσεις ποταμών οι οποίες αντιμετωπίζονται από την υπηρεσία με έκτακτες παρεμβάσεις στο οδικό και υδρογραφικό δίκτυο και με άμεση προτεραιότητα να δοθεί πρόσβαση στους κατοίκους του Νομού.

Η υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό και οι ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό των υπηρεσιών της περιφέρειας, οδήγησαν σε μισθώσεις ιδιωτικών μηχανημάτων καθώς οι υπάρχουσες απαξιωμένες υποδομές ήταν αδύνατον να ανταποκριθούν στο μέγεθος και στο εύρος των καταστροφών. Επιπλέον πρέπει να τονιστεί ότι είναι υπεράνθρωπες οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης νυχθημερόν με δικά τους μέσα και χωρίς βασικές παροχές όπως ρεύμα και τηλέφωνο. Μας βρίσκει σύμφωνους η τοποθέτηση του κ. Κουτρομάνου ότι η λύση του προβλήματος είναι μια και αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία της Καρδίτσας ως ζήτημα εθνικής σημασίας το οποίο θα πρέπει να αναληφθεί από το αρμόδιο Υπουργείο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο