Το ΜέΡΑ25 απαιτεί την απόσυρση του καταστροφικού αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Απρ, 2020

Δεν είναι μόνο το πλήθος των 93 περιβαλλοντικών οργανώσεων που “ξεσηκώθηκε” ενάντια στο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο αλλά και ένα πλήθος κόσμου το οποίο έντρομο παρακολουθεί την κατάθεση του.

Το ΜέΡΑ25 έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η χρεοδουλοπαροικία στην Ελλάδα επιβάλλει τη λεηλασία των πόρων του περιβάλλοντος ως την “εύκολη” λύση: οι πόροι του περιβάλλοντος όμως, όταν καταστραφούν πολύ δύσκολα αποκαθίστανται!

Το αντιπεριβαλλοντικό “εκσυγχρονιστικό” νομοσχέδιο δεν “εκσυγχρονίζει” παρά τη συνεχή προσπάθεια καταστροφής του περιβάλλοντος.

  • Καταργεί την προστασία των περιοχών Natura επιτρέποντας τη βαριά επενδυτική δραστηριότητα δηλαδή έως και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων.
  • Αντικαθιστά την ανεξαρτησία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
  • Εκχωρεί τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε ιδιώτες διαμορφώνοντας τη διαδικασία σε αδιαφανή και διάτρητη.
  • Προς χάρη των υπερκερδών των ιδιωτών επενδυτών προωθεί αλόγιστα την ανάπτυξη των ΑΠΕ, κύρια των αιολικών, παρά τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Για τον αλόγιστο αυτό τρόπο ανάπτυξης το ΜέΡΑ25 έχει πάρει πρόσφατα αρνητική θέση. Να αναθεωρηθεί το Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ που έχει καθυστερήσει.
  • Νομιμοποιεί τα αυθαίρετα (οικιστικές πυκνώσεις τις έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ). Δεν μάθαμε τίποτε από τις πλημμύρες στη Mάνδρα και τις πυρκαγιές στο Μάτι.
  • Υποβαθμίζει με την ευκολία ρύπανσής τους τα ρέματα που θα έπρεπε να αναδειχθούν σε φυσικές οάσεις εντός των τσιμεντουπόλεων.

Όλα αυτά μέσα σε ένα πλαίσιο παραβιάσεων -πώς αλλιώς;- του Συντάγματος, Ευρωπαϊκών οδηγιών και Διεθνών συμβάσεων.

Το ΜέΡΑ25 απαιτεί την απόσυρση αυτού του καταστροφικού νομοσχεδίου!

Τομέας Πράσινης Μετάβασης ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο