Το ΜέΡΑ25 απέναντι στη συνένοχη συμμαχία του Μνημονιακού Τόξου στο Ελληνικό για τα «μάτια» του κ. Λάτση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Μάι, 2021

Χωρίς ουσιαστική συζήτηση θα ψηφιστεί σήμερα η νέα σύμβαση για το Ελληνικό στη Βουλή αφού όλο το μνημονιακό τόξο (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) συναινεί συνένοχα σε αυτή την αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση μεταξύ της Ελληνικό Α.Ε. και του ΤΑΙΠΕΔ, χάρη στην οποία δεν θα επιτρέπεται η προσβολή των εγκληματικών συνεπειών της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η σύμβαση αποτελεί μάλιστα το πρώτο ιδιωτικό έγγραφο που καθίσταται νόμος του κράτους, με τα ιδιωτικά έγγραφα να μην μπορούν να ακυρωθούν από το ΣτΕ. Όμως για να είναι εντελώς καλυμμένοι και για να ικανοποιηθεί πλήρως ο φερόμενος ως επενδυτής, φροντίζουν να εξαιρέσουν ρητά τη σκανδαλώδη αυτή σύμβαση από την εφαρμογή συγκεκριμένων διατάξεων, με τις οποίες θα μπορούσε να καταπέσει.

Ευτυχώς, για τις υπόλοιπες συμβάσεις παραχώρησης της έκτασης εκκρεμούν ήδη προσφυγές στο ΣτΕ, κι ως εκ τούτου δεν πρόλαβε η Κυβέρνηση μαζί με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα να «ασφαλίσει» τον «επενδυτή» απέναντι σε αυτές. Καθόλου τυχαία, η κυβέρνηση δεν έφερε τις συγκεκριμένες συμβάσεις στη Βουλή.

Το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει να παλεύει μαζί με την τοπική κοινωνία και τους πολίτες απέναντι σε αυτά τα εγκλήματα που μεθοδεύει τώρα πια η «Μητσοτάκης Α.Ε.» συνεπικουρούμενη βεβαίως από τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα συνΑλλαγής στο Ελληνικό, για λογαριασμό του κ. Λάτση κι άλλων «μεγαλοσχημόνων» παρασιτικών ολιγαρχών, που δήθεν επενδύουν, προωθώντας το μοντέλο υπανάπτυξης του τζόγου, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, του περιορισμού του δημοσίου χώρου και των εργασιακών σχέσεων «λάστιχο». Ενώ όλα αυτά συνεχίζουν να γίνονται με χρήματα των ίδιων των φορολογουμένων, από τις πολλαπλές ανακεφαλαιοποίησεις των πτωχευμένων ελληνικών τραπεζών.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο