Το ΜέΡΑ25 αναδιοργανώνεται και δυναμώνει: Εκλογή 1ης Κεντρικής Επιτροπής!

Συνεντεύξεις - videos
30 Ιούλ, 2020

Το ΜέΡΑ25 αναδιοργανώνεται, δυναμώνει!

Ένα χρόνο μετά την είσοδό μας στη Βουλή, δεν εφησυχάζουμε.

Χτίζουμε γερά τις βάσεις μας, δυναμώνουμε τους θεσμούς μας, ενεργοποιούμε τα μέλη μας, παντού στην Ελλάδα.

Μετά την ψήφιση του νέου μας Καταστατικού, σειρά έχει η εκλογή των νέων οργάνων που προβλέπει, με πρώτη την Κεντρική Επιτροπή.

Η 1η Κεντρική Επιτροπή αποτελείται από τα μέλη της τωρινής Διευρυμένης Πολιτικής Γραμματείας, 15 μέλη που προκύπτουν από κλήρωση μεταξύ όλων των μελών μας, 2 μέλη κάθε Διοικητικής Περιφέρειας (πλην Αττικής) που προτείνει ο Γραμματέας σε συνεννόηση με την ΟΕΣΚΕ, και 1 μέλος κάθε εκλογικής περιφέρειας που προκύπτει μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία μεταξύ των μελών κάθε περιφέρειας

Η διαδικασία της εκλογής ξεκινάει στις 24 Αυγούστου, ημερομηνία όπου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο site μας για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων κάθε περιφέρειας.Την ίδια μέρα ανακοινώνονται τα 24 μέλη που προτείνονται από το Γραμματέα.

12/9 Λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και το δικαίωμα των νέων εγγεγραμμένων να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή.

13/9 έως 18/9 Δίνεται η δυνατότητα παρουσίασης των υποψηφιοτήτων σε τηλεδιασκέψεις περιφερειακού επιπέδου.

Στο ίδιο διάστημα διεξάγεται η κλήρωση για τα 15 κληρωτά μέλη και έχουν τη δυνατότητα αποδοχής η απόρριψης της επιλογής τους.

19/9 έως 23/9 – Διεξάγεται η συμπληρωματική κλήρωση (αν χρειαστεί) για τα μέλη που δήλωσαν κώλυμα.

Γίνεται η ψηφοφορία ηλεκτρονικά ανα περιφέρεια.

24/9 Ανακοινώνεται η ολοκληρωμένη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής

26/9 έως 27/9 – Διεξάγεται η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γίνεται η Εκλογή του Συντονιστή της, καθώς και των οργάνων: Πολιτική Γραμματεία, Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού και Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου

Τις επόμενες ημέρες παρακαλούνται όλοι οι συνοδοιπόροι/σες να επιβεβαιώσουν την πλήρη ηλεκτρονική εγγραφή τους στο ΜέΡΑ25, μπαίνοντας στο internal.diem25.org με τους κωδικούς τους, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Για όποιον/a αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυσκολία, το τηλέφωνο επικοινωνίας του ΜέΡΑ25 ( 210381067-1) θα είναι διαθέσιμο κάθε μέρα από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ όλο το επόμενο χρονικό διάστημα (πλην της εβδομάδας 12-19/8) για να παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

Ενωμένοι δίνουμε δύναμη στην φωνή μας!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο