Το DiEM25 και το MέΡΑ25 στην Κύπρο

Δραστηριότητα
27 Νοέ, 2022

Με μεγάλη επιτυχία και πολύπλευρη ανταπόκριση ολοκληρώθηκε το τριήμερο πολιτικών εκδηλώσεων, συμβολικών επισκέψεων και συναντήσεων που οργάνωσε η τοπική Συντονιστική Επιτροπή, το Πανευρωπαϊκό κίνημα DiEM25 και η Ελληνική εκλογική έκφρασή του στην Ελλάδα ΜέΡΑ25, στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης του τοπικού DiEM25 Κύπρου.

Τα τοπικά στελέχη και το κλιμάκιο επίσκεψης, αποτελούμενο από τους Κρίτωνα Αρσένη (Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Ελλάδος), Έρικ Έντμαν (πολιτικού διευθυντή του DiEM25) και την Δανάη Στράτου (πρόεδρο του Δ.Σ. του mέta) πραγματοποιήσαν συναντήσεις με αριστερές και προοδευτικές οργανώσεις, Ε/Κ και Τ/Κ.

Η κύρια (δημόσια) πολιτική εκδήλωση «επίσημης έναρξης» του DiEM25 Κύπρου, με ομιλητή τον Κρίτωνα Αρσένη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23/11/2022 βράδυ, στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου (Λευκωσία), με την συμμετοχή δεκάδων συνοδοιπόρων και ενδιαφερόμενων πολιτών. Χαιρετισμοί και τοποθετήσεις πραγματοποιήθηκαν από τα τοπικά στελέχη και το κλιμάκιο επίσκεψης. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα πολιτική συζήτηση, μέσα από ερωτήσεις των προσκεκλημένων και συμμετεχόντων της εκδήλωσης.

“..Η φωνή του DiEM25 είναι εδώ. Πολιτευόμαστε προς το συμφέρον των πολλών και την προστασία του περιβάλλοντος, ως μια φωνή της εργατικής τάξης, του πρεκαριάτου και των υποαντιπροσωπευόμενων κοινωνικών ομάδων.. σας καλούμε για πολιτική δράση και συστράτευση. Για να μεγαλώσουμε την τοπική συλλογικότητα του DiEM25 και να αυξήσουμε την επιρροή μας στο πολιτικό καθεστώς, εντός και εκτός των κέντρων αποφάσεων. Για να αποτελέσουμε μια ισχυρή συνιστώσα ενός προοδευτικού αντι-συστημικού μετώπου. Για να καλύψουμε το ιδεολογικό κενό που πολιτικά διαπιστώνεται στην Κύπρο σήμερα και να επιτύχουμε ρήξη με την ολιγαρχία, μέσα από μια δημοκρατική επανάσταση, ως η μόνη Εναλλακτική!”

Την Πέμπτη 24/11/2022, το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη στην Χερσόνησο Ακρωτηρίου Λεμεσού, όπου δεχθήκαμε ενημέρωση για την κατάσταση στην περιοχή, από την περιβαλλοντική ομάδα Birdlife Cyprus και το κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου. Στο ενδιάμεσο της επίσκεψης, δόθηκαν δηλώσεις στο Κρατικό Κανάλι, από τον βουλευτή μας Κρίτων Αρσένη. «..Το Καζίνο είναι για τους λίγους, αυτό εδώ το μέρος είναι για τους πολλούς..». Επιπρόσθετα να τονίσουμε πως, το DiEM25 Κύπρου τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της προστασίας του υδροβιότοπου της Χερσονήσου Ακρωτηρίου Λεμεσού, ενάντια στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και την διαπλεκόμενη ολιγαρχία, για το δημόσιο καλό, την τοπική κοινωνία και την χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας.

Στο τέλος της ημέρας, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση μελών και φίλων του DiEM25 και ΜέΡΑ25, στη Λεμεσό.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο