Τι έχει να απαντήσει η υπουργός Πολιτισμού για το «ΑΚΡΟΠΟΛ ΠΑΛΑΣ» που διανύει ήδη την τέταρτη δεκαετία της περιπέτειάς του;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Φεβ, 2023

Η ιστορία του ξενοδοχείου ΑΚΡΟΠΟΛ ΠΑΛΑΣ στα χέρια της ελληνικής πολιτείας μετράει πλέον αρκετές δεκαετίες! Το ΜέΡΑ25 κατέθεσε πρόσφατα μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού σχετικά με το συνολικό κόστος της αγοράς, μελέτης, ανακατασκευής και την πορεία του έργου «ΑΚΡΟΠΟΛ ΠΑΛΑΣ» / «ΑΚΡΟΠΟΛ ΑΚΡΟΣ».

Με την ερώτησή του το ΜέΡΑ25 ζητάει να λάβει γνώση του κόστους που έχει επιβάλει στον Έλληνα πολίτη μέχρι σήμερα το εν λόγω έργο, το οποίο συνεχίζει να μην έχει τίθεται σε λειτουργία! Δικαίως ο πολίτης αναρωτιέται πού βρίσκεται η φημισμένη αποτελεσματικότητα της ιδιωτικής αγοράς; Αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, χρόνια απραξία, αδιαφάνεια και κατασπατάληση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων για ένα έργο που δεν έχει ακόμα παραδοθεί στον τελικό χρήστη του!

Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θέτει σειρά ερωτημάτων με σημαντικότερα:

  • την οικονομική παρακολούθηση του έργου

  • την ένταξή του στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού για τον Πολιτισμό

  • την πολιτική του υπουργείου για τα κτίρια που βρίσκονται στην κατοχή του.

Μέσα στον τυφώνα της μετατροπής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εν αναμονή της εξέλιξης του διαγωνισμού των φίλων ολιγαρχών της κυβέρνησης της ΝΔ, που αποφάσισαν να αλλάξουν την πρόσβαση στο ιστορικό κτίριο του Ερνέστου Τσίλλερ περιμένουμε να δούμε πώς θα ενταχθεί στο δυστοπικό τοπίο του μέλλοντος που απεργάζονται, το κτίριο του Ακροπόλ.

Εμείς, βέβαια, δεν θα πάψουμε να επαναλαμβάνουμε πως η υπόθεση του Πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς αφορά όλο το Λαό και όχι αποκλειστικά τους φίλους της υπουργού και της εξουσίας.

Τομέας Πολιτισμού ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο