ΘΟΒ Συνδικαλιστικού ΜέΡΑ25: Ευθύνη στο θύμα εργατικού ατυχήματος αποδίδει το Πρωτοδικείο Αθηνών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Φεβ, 2023

Συνυπαιτιότητα σε επίπεδο 70% απέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε εργαζόμενο που τραυματίστηκε σοβαρά κατεβαίνοντας τις σκάλες κλιμακοστασίου στο απόλυτο σκοτάδι, καθώς λόγω τεχνικής βλάβης δεν λειτουργούσε ο φωτισμός.

Παραβλέποντας την έκθεση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, που έκρινε πως το εργατικό ατύχημα θα είχε αποφευχθεί αν λειτουργούσε ο φωτισμός στο κλιμακοστάσιο και αν υπήρχε κουπαστή από την πλευρά καθόδου του παθόντα, το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε πως ο εργαζόμενος είναι συνυπεύθυνος για το εργατικό ατύχημα που υπέστη καθώς «δεν κρατούσε φακό». Απέδωσε μάλιστα ευθύνη στον εργαζόμενο που ανήκει στον τομέα των πωλήσεων για τις τεχνικές ελλείψεις και δυσλειτουργίες της εταιρείας.

Μάλλον το Πρωτοδικείο έχει μπερδέψει τα super market με τα ανθρακωρυχεία και θεωρεί ότι οι πωλητές κυκλοφορούν ανάμεσα στα τρόφιμα και τα λαχανικά με φακό προκειμένου να μην βρεθούν σοβαρά τραυματισμένοι.

Οι χώροι εργασίας οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Χωρίς συνεχή και ουσιαστικό έλεγχο θα συνεχίσουμε να γινόμαστε διαρκώς μάρτυρες εργατικών ατυχημάτων.

Ζητάμε από την δικαιοσύνη να σεβαστεί τον ρόλο της και να μην συγκαλύπτει εργοδοτικές αυθαιρεσίες αποδίδοντας την ευθύνη στα θύματα.

ΘΟΒ Συνδικαλιστικού ΜέΡΑ25

Για να μαθαίνετε νέα και δράσεις της ΘΟΒ Συνδικαλιστικού του ΜέΡΑ25 και να ενημερώνεστε για ζητήματα εργασίας, βρείτε μας στα social media:

Εργασία ΜέΡΑ25

Facebook: https://www.facebook.com/mera25ergasia 
Instagram: 
https://www.instagram.com/mera25ergasia/
Twitter: https://twitter.com/mera25ergasia

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο