Θανάσης Πετράκος: Στις ευρωεκλογές πρέπει να υπερψηφιστούν οι ανυπότακτοι

Αναδημοσιεύσεις, Προς τις 9 Ιουνίου...
04 Ιούν, 2024

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου όποιος-α θέλει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης στις κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα, πρέπει να στείλει στην Ευρωβουλή, ανυπότακτους και ανυπάκουους ευρωβουλευτές. Να ψηφίσει ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.

Γιατί την ώρα που οι ηγέτες της Ε.Ε αντί για πρωτοβουλίες ειρήνης κλιμακώνουν επικίνδυνα την αντιπαράθεση με τη Ρωσία και τη Κίνα ,προς έναν 3ο παγκόσμιο όλεθρο , εμείς επιλέγουμε συμβολικά το σήμα της Ειρήνης στο λογότυπο του συνδυασμού μας . Ιδιαίτερα η πρόσφατη απόφαση Μακρόν, να στείλει εκπαιδευτές από τον τακτικό στρατό τη Γαλλίας στην Ουκρανία βάζει και επίσημα το ΝΑΤΟ στον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία και κλιμακώνει την αντιπαράθεση ,πρέπει να σημάνει ένταση του αγώνα για την παγκόσμια Ειρήνη και ενίσχυση στις ευρωεκλογές των δυνάμεων που αντιτάσσονται και αγωνίζονται ενάντια στις φιλοπόλεμες πολιτικές της Ε.Ε.

Γιατί εμείς αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτή την Ε.Ε. η οποία έχει χρήματα για να χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία με 100 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά δεν έχει χρήματα να αυξήσει ούτε το Ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο ούτε το Γεωργικό με αποτέλεσμα να έχει οδηγήσει με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της έναν στους τέσσερις Ευρωπαίους πολίτες στη φτώχεια.

Γιατί εμείς δικαιωθήκαμε που δεν υποταχθήκαμε στα μνημόνια και στη μνημονιακή πολιτική για την οποία ακόμη και οι Financial Times έγραψαν πριν ένα μήνα , επικαλούμενοι την Eurostat ότι «Η μνημονιακή “διάσωση” μετατρέπει την Ελλάδα, στην φτωχότερη χώρα της Ε.Ε. καθότι η Βουλγαρία, μειώνει την διαφορά, και σύντομα, θα είμαστε οι αρνητικοί πρωταθλητές, της φτώχειας, και στους,27 της Ε.Ε. » και επιπλέον το κρατικό χρέος έφτασε σε ιστορικά υψηλά όλων των εποχών στα 406,5 δισεκ. Ευρώ!!!

Γιατί αγωνιζόμαστε αλλά και έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση ενάντια στην ακρίβεια που η κυβέρνηση έχει αφήσει να καλπάζει. Με συνέπεια όπως τονίζει και η Eurostat ενώ ο μέσος Ευρωπαίος από τα 100 ευρώ που έχει για να επιβιώσει πρέπει να δαπανήσει 87 , ο μέσος Έλληνας πρέπει να δαπανήσει 104,71 !!!.

Γιατί εμείς επιλέξαμε να συμβάλουμε να γίνουν τα πρώτα βήματα ενότητας της Αριστεράς . Ενώθηκαν οι δυνάμεις του ΜέΡΑ25 ,της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπότακτης Αριστεράς, της Ανταγωνιστικής Αριστεράς, αντισυστημικοί οικολόγοι και ανένταχτοι Αριστεροί . Αυτοί που αντιστάθηκαν στα μνημόνια, δεν συμβιβάστηκαν ούτε υπέκυψαν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς της Τρόικα και υποστήριξαν ότι υπάρχει εναλλακτική πολιτική ,απέναντι στις πολιτικές της ΕΚΤ και του ΔΝΤ .

Γιατί εμάς μας γνωρίζετε ότι υπηρετούμε αρχές και αξίες και όχι θέσεις και αξιώματα. Η συνεπής, ανιδιοτελής και ανυπότακτη στάση και δράση μας στους κοινωνικούς αγώνες και σε όποιο θεσμό μας-με ,τιμήσατε είναι εγγύηση και για την στάση μας και στην Ευρωβουλή.

Γιατί την εκπροσώπηση μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την θέλουμε όχι για να έχουμε θέσεις και αξιώματα, αλλά για να ασκήσουμε ανυπότακτη μαχητική αριστερή αντιπολίτευση, να είμαστε η φωνή των αγώνων και της αντίστασης των λαϊκών στρωμάτων και της πατρίδας μας .

Γιατί θεωρούμε προτεραιότητα τον αγώνα ενάντια στην στρατικοποίηση της Ευρώπης και την αύξηση των δαπανών για εξοπλισμούς.

Γιατί αγωνιζόμαστε και καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την χώρα, αλλά και για την διεθνή ειρήνη διότι αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην στήριξη όλων των Νατοϊκών επιλογών, στέλνοντας διαρκώς και νέα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία και πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και την ίδια ώρα υποστηρίζει σταθερά την γενοκτονία Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό. Ιδιαίτερα με την επιστολή του στην Πρόεδρο της Κομισιόν ξεπέρασε και την κ. Ούρσουλα Φον Ντε Λάιεν λειτουργώντας ως πλασιέ των στρατιωτικών αντιεροπορικών βιομηχανιών της Γερμανίας.

Γιατί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές επίπεδο επιδιώκουμε να υπάρξει μια ουσιαστική αντιπολιτευτική φωνή, που λείπει σήμερα από το εθνικό κοινοβούλιο, η οποία να συγκρούεται ουσιαστικά και με τις επιλογές της Ε.Ε. και με τις επιλογές της κυβέρνησης

Γιατί χρειάζεται μία δυνατή φωνή αντίστασης στην θεσμική υπονόμευση της δημοκρατίας η οποία παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. .

Γιατί υποστηρίζουμε όλους τους αδικημένους και πρώτα από όλα το δίκιο του Παλαιστινιακού λαού.

Γιατί θεωρούμε προτεραιότητα τον αγώνα για την προστασία του Περιβάλλοντος . Η κλιματική κρίση και η αδηφάγα λεηλασία της φύσης για τα κέρδη των ολιγαρχών είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας. Αγωνιζόμαστε όμως να μην πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα τις «πράσινες» πολιτικές αλλά τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα γιατί αυτοί κατέστρεψαν το περιβάλλον.

Γιατί πρέπει να συνεχιστεί στην Ευρωβουλή το έργο και οι αγώνες του αείμνηστου Μανώλη Γλέζου , του Αλέκου Αλαβάνου , του Κρίτωνα Αρσένη και του Νίκου Χουντή οι οποίοι έχουν γράψει ιστορία και στο Ευρωκοινοβούλιο .

Γιατί πρέπει να δοθεί ισχυρή απάντηση αντίστασης σε όλο το αντιδραστικό σύστημα της Ε.Ε. το οποίο θέλησε να στείλει μήνυμα ότι εμάς δεν θέλει να εκπροσωπηθούμε στην ευρωβουλή επειδή είμαστε ανυπάκουοι και ανυπότακτοι. Αυτό το μήνυμα έστειλε η Γερμανική κυβέρνηση με την πρωτοφανή αντιδημοκρατική της απόφαση να απαγορευτεί στον Γιάνη Βαρουφάκη η είσοδος και κάθε πολιτική δραστηριότητα του στη Γερμανία επειδή αγωνίζεται για το δίκιο του Παλαιστινιακού λαού αλλά και γιατί είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς και ο μόνος στην Ελλάδα που αγωνίζεται για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ και το δικαίωμα των πολιτών να έχουν ελεύθερη και όχι κατευθυνόμενη πληροφόρηση.

Καλούμε λοιπόν το λαό να απαντήσει σε αυτή τη πρόκληση με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου μας .Γατί όταν οι κυρίαρχοι κάνουν τα πάντα να μας αποκλείσουν, οι πολίτες πρέπει να μας ενισχύσουν.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι πολίτες πρέπει και να καταψηφίσουν στις ευρωεκλογές την Ν.Δ. και τα κόμματα που στηρίζουν τις επιλογές των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε. και να υπερψηφίσουν , «Ενωτική Πρωτοβουλία /Μέρα25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά», γιατί εμείς και εγγυόμαστε συνέπεια λόγων και έργων και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή όλων αυτών των νεοφιλελεύθερων αντιδημοκρατικών και φιλοπόλεμων πολιτικών και είμαστε η δύναμη που δεν φοβάται τη σύγκρουση με το Διευθυντήριο της Ε.Ε. και την κυβέρνηση για να ανατραπούν οι πολιτικές τους και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και των λαϊκών στρωμάτων και της πατρίδας μας .

Ο Θανάσης Πετράκος είναι Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας /Μέρα25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά και πρώην βουλευτής

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο