Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με τους «Γιατρούς του Κόσμου»

Συνεντεύξεις - videos
01 Δεκ, 2021

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΜέΡΑ25 στη Βουλή μεταξύ εκπροσώπων των Γιατρών του Κόσμου και αντιπροσωπείας του κόμματος, με τη συμμετοχή των βουλευτών Μαρία Απατζίδη και Κλέων Γρηγοριάδη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, παρουσιάστηκε το πολυσχιδές και πολύτιμο, ιδιαίτερα στις μέρες της πανδημίας, έργο των Γιατρών του Κόσμου. Συζητήθηκαν προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία, εν μέσω της πρωτοφανούς πανδημίας, καθώς επίσης και ο αποκλεισμός από το αγαθό της υγείας μεγάλων κοινωνικών ομάδων, που είτε περνούν κάτω από το υγειονομικό, και όχι μόνο, ραντάρ της πολιτείας, όπως πρόσφυγες και Ρομά καθώς άλλες αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες που ουσιαστικά δεν περιλαμβάνονται στον κυβερνητικό προγραμματισμό για εμβολιασμό. Τα στελέχη του ΜέΡΑ25 ενημερώθηκαν επιπλέον για τις πρωτοβουλίες της οργάνωσης για τη συλλογή και διανομή σε ευπαθείς ομάδες και κοινωνικά φαρμακεία, φαρμάκων και σκευασμάτων αναγκαίων για την καθημερινότητα των πολιτών που όμως αδυνατούν να αποκτήσουν. Σύμφωνα με την οργάνωση GIVMED που συνεργάζεται με τους Γιατρούς του Κόσμου, εξοικονομήθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ σε φάρμακα που ή θα έληγαν ή θα κατέληγαν στα σκουπίδια ενώ με την πρωτοβουλία τους, που καλύπτει τα εγκληματικά κενά του κρατικού μηχανισμού, καταλήγουν στις πλέον ευπαθείς ομάδες που δεν είχαν πρόσβαση σε φαρμακευτικό υλικό.

Στο ΜέΡΑ25 στεκόμαστε δίπλα σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, πιέζοντας παράλληλα με όλες μας τις δυνάμεις ώστε η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να είναι εφικτή από όλους με με πάροχο την Πολιτεία, όπως έχει υποχρέωση, και να μη στηρίζεται σε εξαιρετικές ανθρώπινες κινήσεις οργανώσεων όπως οι Γιατροί Του Κόσμου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο