Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ

Δραστηριότητα
15 Δεκ, 2022

Την Τετάρτη 14/12 συναντήθηκαν στα γραφεία του ΜέΡΑ25 στην Βουλή εκπρόσωποι του ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης από τους Νικηφόρο Κωνσταντίνου, Πρόεδρο, Δημήτρη Ακτύπη, Αντιπρόεδρο και Στέλλα Mανουσογιωργάκη, Γενική Γραμματέα. Από το ΜέΡΑ25 συμμετείχαν οι βουλευτές Μαρία Απατζίδη, Κρίτων Αρσένης και Κλέων Γρηγοριάδης, μέλη του Πολιτικού Σχεδιασμού και του Κοινοβουλευτικού Γραφείου, καθώς και η Χρύσα Νούλα, από το γραφείο της βουλεύτριας Σοφίας Σακοράφα.

Συζητήθηκαν πολυάριθμα θέματα μεταξύ των οποίων η ομηρία των χιλιάδων εκπαιδευτικών με την άρνηση μονιμοποίησής τους, θέμα που έθιξε η επίκαιρη ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη, που απαντήθηκε από την Υπουργό Παιδείας την Δευτέρα 12/12/2022.

Κεντρικό αίτημα των εκπαιδευτικών στην παρούσα συνθήκη είναι η αύξηση των μισθών τους, οι οποίοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μνημονιακές μειώσεις, με αποτέλεσμα σήμερα ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός να κερδίζει 730 ευρώ το μήνα, έναντι 713 ευρώ για το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη (Χ 14 μισθούς, ωστόσο). Το ελάχιστο αίτημα του κλάδου είναι να προσαρμοστεί ο κατώτατος μισθός των πρωτοδιορισθέντων, τουλάχιστον ως προς τον σημερινό πληθωρισμό και να υπάρξει αναλογική αύξηση σε όλα τα κλιμάκια.

Ο κλάδος ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις με πρώτη προβλεπόμενη τη σημερινή της 15ης Δεκεμβρίου με βασικά αιτήματα την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών (με βάση τις αποφάσεις του 20ου συνεδρίου) και την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Η απεργία της 15ης Δεκεμβρίου προβλέπει συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12.00 με πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, μαζί με ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ.

Το ΜέΡΑ25 διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ ότι παρακολουθεί και ακούει με ευαισθησία τα δίκαια αιτήματά τους και είναι έτοιμο, όπως έχει αποδείξει σε όλη την πορεία του, να τα στηρίξει με κάθε κοινοβουλευτικό μέσο που έχει στη διάθεσή του.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο