Συνάντηση του ΜέΡΑ25 και της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Νοέ, 2022

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων και του ΜέΡΑ25. Συγκεκριμένα, εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρευρέθησαν ο πρόεδρος κ. Γιώργος Διαμάντης, ο κ. Αθανάσιος Κόκκινος και ο κ. Πέρρος Φώτιος, ενώ για το ΜέΡΑ25 ο κ. Σαράντος Θεοδωρόπουλος ως εκπρόσωπος του τομέα Δικαιοσύνης και μέλη του Πολιτικού Σχεδιασμού.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων μας εξέθεσαν αναλυτικά τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με βασικότερο όλων την υποστελέχωση και την οικονομική δυσπραγία λόγω κατάργησης επιδομάτων και απουσίας μισθολογικών αναπροσαρμογών.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν στις τουλάχιστον 3.000 κενές οργανικές θέσεις σήμερα στο Υπ. Δικαιοσύνης και στο μεγάλο κύμα φυγής έμπειρων στελεχών λόγω συνταξιοδότησης αλλά και μέσω κινητικότητας, ενώ ταυτόχρονα δεν γίνονται καθόλου προσλήψεις. Η δυνατότητα άμεσων προσλήψεων ακόμα και από επιλαχόντες προηγούμενων διαγωνισμών έχει αποκλειστεί από την κυβέρνηση που παραπέμπει σε υποσχέσεις για προσλήψεις μετά τη θεσμοθέτηση της σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων.

Συζητήσαμε επίσης διεξοδικά τις άθλιες συνθήκες εργασίας που διαμορφώνονται σε ένα περιβάλλον καθημερινής πίεσης, ευθυνών, μισθολογικής απαξίωσης και μη αναγνώρισης των ειδικών συνθηκών εργασίας.

Συμφωνήσαμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τροποποιήσεις του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, που θα διασφαλίζουν το θεσμικό ρόλο του Δικαστικού Υπαλλήλου. Για την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις που πρέπει να αποσυνδεθούν από το ψευτομεταρρυθμιστικό σχέδιο νόμου για την Ίδρυση Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων. Και τέλος για την ανάγκη επαναφοράς, τουλάχιστον, του επιδόματος ειδικών συνθηκών και της αύξησης των υπερωριών των δικαστικών υπαλλήλων.

Το ΜέΡΑ25 δεσμεύτηκε για επικοινωνία, συνεργασία και κοινοβουλευτική στήριξη στους δικαστικούς υπαλλήλους στο επερχόμενο σχέδιο νόμου του Υπ. Δικαιοσύνης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο