Γ. Βαρουφάκης στην εκδήλωση του mέta «Αριστερά και Κυβερνησιμότητα»: Η Αριστερά πρέπει να βρεθεί στην εξουσία μόνο για Ρήξη

Δραστηριότητα
15 Νοέ, 2022

Παρέμβαση στην εκδήλωση του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού – mέta «Αριστερά και Κυβερνησιμότητα» πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως άλλο Κυβέρνηση και άλλο εξουσία, ιδίως σε περιόδους κρίσεις όπου σπάνια οι κυβερνώντες έχουν και την εξουσία. “Πρόκειται για ένα γενικότερο φαινόμενο στο καπιταλισμό, αφού ο στόχος του καπιταλιστικού κράτους είναι η αύξηση της κεφαλαιακής συσσώρευσης και η αναπαραγωγή της καπιταλιστικής εξουσίας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25. “Ο κ. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα επέλεξαν μετά το βράδυ της 5ης Ιουλίου την κυβερνησιμότητα από την εξουσία” ανέφερε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης και κατέληξε πως ο μόνος ρόλος της Αριστεράς στην εξουσία είναι η επιδίωξη της Ρήξης.

Στην εκδήλωση αυτή του Ινστιτούτου του ΜέΡΑ25 με κεντρικό ερώτημα: “ποια εμπλοκή με την εξουσία (της Αριστεράς), υπό ποιους όρους και προς όφελος ποιων;” μίλησε η Σίσσυ Βελισσαρίου για την εμπειρία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Κουζής για τις επιπτώσεις της “αριστερής” κυβερνησιμότητας στα εργασιακά, ο Αλέξης Σμυρλής που πραγματοποίησε μια ιστορική αναδρομή της αριστεράς στην διακυβέρνηση σε Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Παναγιώτης Σωτήρης μίλησε για την σχέση της “αριστερής” κυβερνησιμότητας με τις λαϊκές μάζες και ο Θέμης Τζήμας για την τακτική και στρατηγική του κοινωνικού μετασχηματισμού. Την εκδήλωση συντόνισε ο επιστημονικός διευθυντής του mέta Σωτήρης Μητραλέξης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο