Συνάντηση Τομέα Αθλητισμού με την πρωτοβουλία «ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΛΕΩΦΟΡΟ»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Μαρ, 2022

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 και ώρα 12:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΜέΡΑ25 μεταξύ του Τομέα Αθλητισμού και αντιπροσωπείας της πρωτοβουλίας Παναθηναϊκής ιστορίας και προόδου «ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΛΕΩΦΟΡΟ» αποτελούμενη από τους κ. Άλκη Χαλκιόπουλο, εκπροσωπώντας τα “ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ” και τους παλαιμάχους αθλητές κ. Μιχάλη Μαλουσάρη (πετοσφαίριση) και κ. Χρήστο Γιατζιτζόγλου (υγρό στίβο).

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Κων/νος Χουλιάρας συντονιστής του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25, η κα. Αλίκη Κασσή, και ο κ. Καλύβας Ευάγγελος μέλη του Τομέα Αθλητισμού.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του ΜέΡΑ25 για την πρόταση της πρωτοβουλίας «ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΛΕΩΦΟΡΟ» και εκφράστηκαν διαφωνίες ως προς τη Διπλή Ανάπλαση η οποία προωθείται ως λύση στο γηπεδικό πρόβλημα του Παναθηναικού.

Ως ΜέΡΑ25 θεωρούμε ότι η πρόταση της πρωτοβουλίας είναι στη σωστή κατεύθυνση, η φυσική και ιστορική έδρα του Παναθηναικού είναι η Λεωφόρος Αλεξάνδρας και πρέπει ο χώρος να αναπλαστεί και να δοθεί στον Ερασιτέχνη Παναθηναικό έτσι ώστε να στεγάσει τις υποδομές του και το Μουσείο του Παναθηναικού και να δημιουργηθεί έτσι ένας πνεύμονας αθλητισμού και ταυτόχρονα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ότι αφορά τη Διπλή Ανάπλαση θέλουμε να εκφράσουμε τις αμφιβολίες μας για τον όρο «διπλή». Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο προβλέπει για τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας τη κατασκευή υπογείου πάρκινγκ 700 θέσεων και χώρων εστίασης! Ταυτόχρονα προβλέπει τη κατασκευή αθλητικού μουσείου-εντευκτηρίου, μία παγκόσμια πρωτοτυπία, διότι τα μουσεία των αθλητικών συλλόγων βρίσκονται στον ίδιο χώρο που στεγάζονται οι αθλητικές τους εγκαταστάσεις. Ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος της Αθήνας δικαιούται να έχει το μουσείο του και τις αθλητικές εγκαταστάσεις για τον ερασιτέχνη στη φυσική του έδρα, που δεν είναι άλλη από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

 

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο