Στηρίζουμε την μάχη των εργαζομένων στην Cosco – Θα νικήσουν και πάλι

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Απρ, 2022

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το εργατικό κίνημα έλαβε δύναμη και ελπίδα από 2 σημαντικές νίκες. Αυτές της e-food και της Cosco. Ειδικά η δεύτερη προέκυψε μετά από τον θάνατο ενός εργαζομένου και της συσπείρωσης των εργαζομένων γύρω από τα συνδικάτα τους για να δηλώσουν ευθαρσώς ότι δεν ανέχονται να δίνουν το αίμα τους για τα νούμερα και τα κέρδη οποιουδήποτε.

Δυστυχώς όμως αυτό το μήνυμα η εταιρία (σε αγαστή συνεργασία με την Κυβέρνηση-εταιρία) όχι απλά δεν το έλαβε, όχι απλά δεν φρόντισε τέτοια φαινόμενα να μην υπάρχουν, ούτε καν κράτησε τα προσχήματα. Έτσι από περιγραφές του σωματείου και παρατάξεων, ένα νέο ατύχημα συνέβη στις 28/04 που παραλίγο να στοιχίσει την ζωή σε άλλον έναν εργαζόμενο λόγω σάπιου κιγκλιδώματος.

Η απάντηση της εταιρείας; Αντί να διευκολύνει την διερεύνηση του ατυχήματος, που είναι το προφανές και λογικό (αλλά αδιανόητο στον αγοραίο τρόπο σκέψης), ζήτησε (και πήρε) υποστήριξη από τα ΜΑΤ, χρησιμοποιώντας επίσης απεργοσπαστικος μηχανισμούς. Να υπενθυμίσουμε, το επίσης απόλυτα λογικό αλλά επίσης αδιανόητο, ότι τα σώματα ασφαλείας είναι να προστατεύουν τους πολίτες από αυθαιρεσίες εταιριών και όχι τις εταιρίες από τους εργαζομένους τους.

Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε από μια προσωρινή υποχώρηση της εταιρίας ή του κράτους. Στην πρώτη ευκαιρία θα ανασυνταχθουν για να ξανακερδίσουν το χαμένο έδαφος και ίσως ακόμα και περισσότερα αν τους επιτραπεί. Το σύνθημα “Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις” δεν είναι τυπικό. Είναι απόλυτα ουσιαστικό και ρεαλιστικό.

Γι αυτό πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, σε εγρήγορση και να συνεισφέρουμε, ο καθένας από τον προσωπικό ή τον θεσμικό του ρόλο, στην σοβαρή οργάνωση και στην σοβαρή ενημέρωση και κινητοποίηση της κοινωνίας.

Η αυριανή μέρα είναι συμβολική και έχει ακριβώς αυτόν τον ρόλο.

Όλοι αύριο στην μεγάλη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς 

Προσυγκέντρωση: 10:30 Πλατεία Κοραή
Πορεία: 11:00 στο Πασαλιμάνι. 

Ώστε οι νίκες μας να έχουν αντίκρυσμα.

Ώστε οι νίκες μας να εμπνέουν εργαζομένους αλλά και την μη εργαζόμενη κοινωνία.

Ώστε η οργάνωσή μας να μην αφήνει περιθώρια οπισθοδρόμησης.

Ώστε η οργάνωσή μας να καταδείξει την ανάγκη τα αιτήματά μας να γίνουν αιτήματα όλης της κοινωνίας σε αλληλεπίδραση με τα αιτήματα κάθε αδύναμου και καταπιεσμένου στην χώρα και διεθνώς.

ΥΓ: Στα πλαισια έμπρακτης συμπαράστασης στον συγκεκριμένο αγώνα το ΜέΡΑ25 προσαρμόζει το κάλεσμά του προς όλα τα μέλη της Αττικής και θα είναι παρόν στην συγκεκριμένη συγκέντρωση στον Πειραιά αντί στην κεντρική της Αθήνας.

Τομέας Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Θεματική Ομάδα Βάσης Συνδικαλισμού

Ομάδα Βάσης Πειραιά

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο