Αυτή την Πρωτομαγιά να βρεθούμε δίπλα στους απεργούς στο Λιμάνι του Πειραιά που δέχθηκαν βίαιη καταστολή από το Μητσοτακικό κράτος και την απεργοσπαστική εργοδοσία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Απρ, 2022

Η Μητσοτάκης Α.Ε. φρόντισε την φετινή Πρωτομαγιά να καταστείλει τους αγώνες των εργαζομένων στο Λιμάνι του Πειραιά με ακραία βία και καταστολή, παραμονή της απεργίας της Πρωτομαγιάς, σε αγαστή σύμπραξη με την εργοδοσία που μεθόδευσε κι αυτή από την πλευρά της απεργοσπαστικές πρακτικές.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο Λιμάνι του Πειραιά έδωσαν ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια τρομοκρατίας και τραμπουκισμού, εντείνοντας τον αγώνα τους για τα απολύτως αυτονόητα, απαραίτητα και δίκαια αιτήματα τους.

Η απεργία αυτής της εργατικής Πρωτομαγιάς δεν μπορεί παρά να πραγματοποιηθεί στο πλευρό αυτών των ηρωικών ναυτεργατών και ναυτεργατριών που δεν τον έβαλαν κάτω μπροστά στα ΜΑΤ, τις Αύρες, τις ειδικές δυνάμεις του λιμενικού και όλη την εν γένει αυθαιρεσία και ασυδοσία των κατασταλτικών μονάδων του κράτους και των δόλιων μεθόδων της εργοδοσίας τους.

Απαντάμε σε αυτή τη νέα επίθεση στον αγώνα και στα δικαιώματα των εργαζομένων που μόλις πριν από λίγες μέρες βίωσαν ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στους χώρους εργασίας του λιμανιού της Cosco, με την μετάθεση της συγκέντρωσης μας από τα Προπύλαια στην Αθήνα, με προσυγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή του Πειραιά στις 10.30 π.μ. και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία στο Πασαλιμάνι.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο