Στηρίζουμε την ανυπακοή των εκπαιδευτικών στην αν-αξιολόγηση της κυβέρνησης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Μαρ, 2024

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις εναντίον των απεργών εκπαιδευτικών

Η ολοκληρωτική απαξίωση της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ προς τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες για να κρατήσουν όρθιο ένα
αναχρονιστικό, ταξικό κα εξαρτημένο από ξένες επιταγές (ΕΕ-ΟΟΣΑ) εκπαιδευτικό σύστημα, κορυφώνεται με την προσφυγή στα δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση που αποφάσισε η ΕΛΜΕ Χανίων.

Οι εκπαιδευτικοί δικαίως αρνούνται ένα σύστημα αξιολόγησης το οποίο στερείται ουσιώδους νοήματος και σχέσης με τη γνώση και τη ζωή, επιδιώκοντας να μετατρέψει τα αδιέξοδα ενός ολόκληρου συστήματος (δύσκολες συνθήκες εργασίας, ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, γραφειοκρατικές δομές, κ.λπ.) σε προσωπική ευθύνη των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί αρνούμενοι να αξιολογηθούν με κριτήρια και όρους της αγοράς (αποδοτικότητα, παραγωγικότητα, μετρήσιμα αποτελέσματα, κ.ά.) επαναπροσδιορίζουν με τις αντιστάσεις τους το περιεχόμενο των αξιών που πρέπει να διέπουν το εκπαιδευτικό σύστημα. Οι αξίες αυτές δεν μπορεί παρά να είναι σαφώς συνδεδεμένες με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα οράματα μιας κοινωνίας του μέλλοντος, στην οποία η γνώση για όλες, όλους, όλ@ θα είναι εργαλείο ατομικής και συλλογικής απελευθέρωσης από τα δεινά που επιφυλάσσει το νεοφιλελεύθερο σύστημα για τη νεολαία αυτού του τόπου.

Για ένα σχολείο καταπολέμησης των κοινωνικών ανισοτήτων, δημοκρατίας, ελευθερίας και δημιουργίας.

Για ένα σχολείο που θα απελευθερώνει και δε θα σκλαβώνει. Για ένα σχολείο που θα αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών στα μάτια ολόκληρης της κοινωνίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο