«Σπαρτιάτες»: στόχος οι ΛΟΑΤΚΙ+ στα Χανιά

Αρθρα - Αναδημοσιεύσεις
28 Ιούν, 2023

Υποψήφιοι βουλευτές με κηρύγματα μίσους καλούν σε αντισυγκέντρωση για την 1η Πορεία Ορατότητας, αύριο στο Κουμ Καπί.

Εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στα Χανιά εξαπολύουν την πρώτη μετεκλογική τους «δράση» οι Σπαρτιάτες. Η πορεία ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Χανίων είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 6 το απόγευμα στην παραλία του Κουμ Καπί. Δύο ώρες πριν, από διάφορες περιθωριακές ομάδες και προφίλ χρηστών στο facebook, οργανώνεται ομοφοβική αντιδιαδήλωση, σε μικρή απόσταση από το συγκεκριμένο σημείο (Δημοτική Αγορά Χανίων), ενώ γίνονται καλέσματα και από άλλες πόλεις, ακόμα και για μετακίνηση ακραίων στοιχείων από το Ηράκλειο.

Στο κάλεσμα για την αντιδιαδήλωση συμμετέχουν ενεργά οι δύο υποψήφιοι βουλευτές των Σπαρτιατών σε Ρέθυμνο και Χανιά, Κυριάκος Μπλαζουδάκης και Ευτύχης Γιανναράκης αντίστοιχα, όπως φαίνεται και από σχετική ανάρτηση στις 23 Ιουνίου. Μάλιστα ο Μπλαζουδάκης ήδη από τις 14 Ιουνίου φέρεται να έχει ζητήσει από την αστυνομία των Χανίων να απαγορεύσει την πορεία ορατότητας, όπως τουλάχιστον έχει κοινοποιήσει ο ίδιος στο προφίλ του στο facebook. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υποψήφιος των Σπαρτιατών στο Λασίθι, Αλέξανδρος Μουζουράκης, γνωστός από την υποκίνηση μίσους εναντίον μεταναστών στο Τυμπάκι πριν από μερικά χρόνια, ο οποίος ήδη από τις 8 Ιουνίου έχει προχωρήσει σε υβριστικές επιθέσεις εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με αφορμή το αντίστοιχο φεστιβάλ ορατότητας στην Αθήνα.

Στο ομοφοβικό κάλεσμα για την αυριανή αντισυγκέντρωση έχει προσκληθεί και ένας μοναχός από το Αγιο Ορος για να προσφέρει την… ευλογία του. Συγκεκριμένα στο κάλεσμα αναφέρεται: «Την Πέμπτη 29/6/2023 και ώρα 16:00 όλοι οι γονείς της Κρήτης θα πρέπει να παραβρεθούμε στα Χανιά, στην κεντρική αγορά, για να διαμαρτυρηθούμε κατά της εκδήλωσης που διοργανώνει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, προσβάλλοντας τα χρηστά ήθη, με ενέργειες που δηλητηριάζουν τις αγνές παιδικές ψυχές. Θα πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες και τις αθώες ψυχές των παιδιών μας από τα ανώμαλα αίσχη των λοατκιστών! Παρών με την ευλογία του θα είναι και ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ».

Την πραγματοποίηση της πορείας ορατότητας, πάντως, αλλά και την περιφρούρηση του συνόλου των εκδηλώσεων στηρίζουν αυτοοργανωμένες ομάδες, κοινωνικοί χώροι και σωματεία από όλη την Κρήτη, μέλη των οποίων πρόκειται να διαδηλώσουν στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αύριο το απόγευμα. Σε χθεσινή του ανακοίνωση το ΜέΡΑ25 Κρήτης αναφέρει πως «πριν ακόμα καλά καλά ορκιστούν οι εκπρόσωποι του μίσους και του σκοταδισμού στη Βουλή, δείχνουν τις προθέσεις τους», ενώ καλεί όλους τους δημοκράτες πολίτες να περιφρουρήσουν την πορεία ορατότητας της Πέμπτης.

Μάριος Διονέλλης, δημοσιογράφος, ΜέΡΑ25 Ηρακλείου

Πηγή: efsyn.gr

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο