Προσφυγικό: η φωνή του ΜέΡΑ25 ακούγεται δυνατά στη Βουλή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Νοέ, 2019

Αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, τρείς τουλάχιστο από τις εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας έχουν αποκλειστική ύλη ξενοφοβικά παραληρήματα για «λαθροεισβολείς».

Αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές έχουμε μια κυβέρνηση που αποφάσισε ότι το Προσφυγικό είναι αρμοδιότητας «Δημόσιας Τάξης», δηλαδή ζήτημα ασφάλειας, όχι κοινωνικό. Αποφάσισε ότι δεν πρέπει να προστατεύσουμε θύματα πολέμων και ξεριζωμών αλλά να προστατευόμαστε απ’ αυτά.

Αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ομάδες πολιτών που επηρεάστηκαν από τα παραπάνω, στο άκουσμα και μόνο ότι εξαθλιωμένοι άνθρωποι γλίτωσαν τον πνιγμό και τις βόμβες και βρήκαν καταφύγιο στη χώρα του Ξένιου Δία στήνουν μπλόκα, πετροβολούν λεωφορεία, «φυλάγουν Θερμοπύλες», σε αρκετές περιπτώσεις ντυμένοι και ασορτί Αρχαίοι Σπαρτιάτες, Μακεδόνες, ό,τι τέλος πάντων βρήκαν στα αποκριάτικα.

Αυτή η στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, στα Ιστορικά βιβλία του μέλλοντος δεν θα καταγραφεί ως στιγμή, αλλά ως ένα Στίγμα – όχι ενός λαού, που στην πλειονότητά του έστερξε τους κυνηγημένους, αλλά μιας πολιτικής ηγεσίας και μερίδας του Τύπου που επένδυσε στην ξενοφοβία, την ενστάλαξη φόβου και μίσους και τον κοινωνικό αυτοματισμό που επιτρέπει στους κατέχοντες να απολαμβάνουν τα κέρδη τους στρέφοντας τους αδύναμους τον ένα ενάντια στον άλλο.

Το ΜέΡΑ25 αντιτάχθηκε με σφοδρότητα στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για το Άσυλο που πέρασε με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Δείτε τις τοποθετήσεις των βουλευτών του και του Γραμματέα στην Ολομέλεια. Αυτή η Φωνή, η Φωνή σας, ακούγεται δυνατά στη Βουλή!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο