Προοδευτική διακυβέρνηση με την τρόικα;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Φεβ, 2022

Πληροφορηθήκαμε χθες πως ο κ. Χουλιαράκης, οικονομικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα, μέλος του think tank που έχει στήσει πέριξ του και μέλος της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει και σύμβουλος του επίορκου Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, του κ. Στουρνάρα, έπειτα από πρόταση του τελευταίου μάλιστα και με την ομόφωνη αποδοχή του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στη συνέχεια, υπήρξε και «διαρροή» για την σύμφωνη γνώμη και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα, για αυτήν την διαμνημονιακή σύμπλευση και στην Τράπεζα της Ελλάδας με «εταίρους», τον άνθρωπο που έπαιξε βρώμικο ρόλο το 2015, όταν και τον είχε καταγγείλει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ακριβώς για άνθρωπο του κ. Στουρνάρα, και τον τελευταίο, τον τροϊκανικότερο της τρόικας Διοικητή της ΤτΕ, υπονομευτή της διαπραγμάτευσης.

Προοδευτική διακυβέρνηση λοιπόν κ. Τσίπρα, με ποιόν; Με την τρόικα και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη σας; Το ΜέΡΑ25 παλεύει ακριβώς για να ανατραπούν αυτοί οι συσχετισμοί, όχι για να ενισχύονται κιόλας με ανθρώπους από το δήθεν προοδευτικό μέτωπο. Ας ξανασκεφτούν λοιπόν καλά εκεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μήπως η πραγματική τους στόχευση είναι μια διαμνημονιακή διακυβέρνηση όλου του μνημονιακού τόξου, όπως επιθυμούν και οι ευρωπαίοι εταίροι τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο