Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν είναι παρά ένας μηχανισμός κερδοσκοπίας για τις μεγάλες εταιρείες ενέργειας

Ράδιο ΜέΡΑ
29 Απρ, 2022

Τις αιτίες που προκαλούν τις δυσβάσταχτες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος σχολίασε στο Στίγμα της ΜέΡΑς ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης:

Είναι οξύμωρο να μιλούν για τζαμπατζήδες αυτοί που για χρόνια διατηρούσαν μεγάλα χρέη με τη ΔΕΗ και μόλις πρόσφατα προχώρησαν σε κάποιο διακανονισμό, ο οποίος δεν ξέρουμε κιόλας αν τηρείται. Καλύτερα να σκέφτονται πριν μιλήσουν οι κυβερνητικοί παράγοντες, ιδιαίτερα πό τη στιγμή που αποφάσισαν να κάνουν το ρεύμα χρηματιστηριακό προϊόν από κοινωνικό αγαθό. Βέβαια, υπάρχουν και οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, όπως και σε άλλους τομείς, στην εφορία ή αλλού, όμως η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος είναι άνθρωποι από λαϊκές συνοικίες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο δυσβάσταχτο πλέον κόστος της ενέργειας.

Τους τελευταίους μήνες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις αναγκάζονται να πληρώνουν κάθε φορά μεγαλύτερους λογαριασμούς ρεύματος μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής για να κερδοσκοπούν οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς ενέργειας. Ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησαν να εξηγήσουν στους καταναλωτές τη ρήτρα αναπροσαρμογής αποτελεί ντροπή, αφού κάποιος πρέπει να έχει πτυχίο Μαθηματικών για να κατανοήσει πώς εφαρμόζεται. Αντίθετα, απλά θα μπορούσαν να πουν ότι είναι ένας μηχανισμός που αποσκοπεί στην κερδοσκοπία.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο