Πόρτα από την Κομισιόν στην πρόταση που πανηγύριζε μόλις προχθές ο Πρωθυπουργός για την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Σεπ, 2022

Μόλις προχθές ο Πρωθυπουργός πανηγύριζε για τα «σπουδαία νέα», όπως μας έλεγε, σχετικά με την επιστολή της χώρας μας και 14 ακόμα κρατών μελών της ΕΕ προς την Κομισιόν με την οποία ζητούσε την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Δεν πρόλαβε να το χαρεί πολύ ο κ. Μητσοτάκης και ήρθε ως συνήθως το «Nein» από το Βερολίνο και τις «σύμμαχες» χώρες της Γερμανίας και μία μόλις ημέρα μετά η Κομισιόν και η Πρόεδρός της απορρίπτουν ακόμα και την συζήτηση για την επιβολή του σχετικού πλαφόν.

Προφανώς στη συνέχεια δεν θα υπάρξει καμία αντίδραση από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος θα πάει και σε αυτήν την Σύνοδο να επαναλάβει το μονότονο «Ναι σε όλα» των ελληνικών μνημονιακών Κυβερνήσεων, αδιαφορώντας για το πώς θα πληρώσουν οι πολίτες τον χειμώνα τις ήδη πολύ φουσκωμένες τιμές στο φυσικό αέριο.

Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν, για μία ακόμα φορά, με την παράνοια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την απροθυμία των ελληνικών Κυβερνήσεων «να τα βάλουν«» με την ευρωγραφειοκρατία και το καθεστώς των Βρυξελλών. Φυσικά η κ. Φον ντε Λάιεν δεν ένιωσε καν την ανάγκη να αιτιολογήσει πως μια επιστολή-πρόταση 15 κρατών μελών δεν θα συζητηθεί καν, λόγω της άρνησης 3 μόλις κρατών μελών! Μετά όμως η ευρωπαϊκή ηγεσία πέφτει δήθεν από τα σύννεφα με την άνοδο της ακροδεξιάς και των πραγματικά αντιευρωπαϊκών δυνάμεων στην ΕΕ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο