Η Κυβέρνηση θυσιάζει μέχρι και τις μαρίνες της χώρας για να ευνοηθεί ο «επενδυτής» στο Ελληνικό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Σεπ, 2022

Με ντροπολογία που κατέθεσε την τελευταία στιγμή και ψήφισε η Μητσοτάκης Α.Ε., αντικαθίσταται όλο το μέχρι πρότινος ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τις μαρίνες όλης της χώρας – χωροθέτηση, εγκατάσταση, διαγωνιστικές διαδικασίες, αναθέσεις – μέχρι και νομιμοποιήσεις αυθαιρεσιών, παρελθοντικών και, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, άκουσον άκουσον, και μελλοντικών!

Κι όλα αυτά σε μια τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση προχθές τη νύχτα και που ψήφισε χθες, σε λιγότερο από 24ωρες. Είναι τόσο κατάπτυστο αυτό που έφερε, που καταργεί τον συντελεστή δόμησης εντός των μαρίνων, προφανώς για να απελευθερώσει η Μητσοτάκης Α.Ε. ασύδοτα τη δόμηση στις μαρίνες. Ποιου άραγε τα συμφέροντα εξυπηρετεί; Της Lamda του κ. Λάτση στο Ελληνικό και η μπάλα παίρνει όλη τη χώρα;

Είναι απίστευτη και απαράδεκτη για μία ακόμα φορά αυτή η fast track νομοθέτηση που ευτελίζει την λειτουργία του Κοινοβουλίου και της ίδιας της Δημοκρατίας. Εξίσου όμως απίστευτη και απαράδεκτη είναι αυτή η προθυμία των «άριστων» στις εξυπηρετήσεις ολιγαρχικών συμφερόντων, επιτελαρχών της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που δεν διστάζουν να θυσιάσουν τα πάντα για να κάνουν το χατίρι σε κάποιο κρατικοδίαιτο παρασιτικό συμφέρον.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο