Μηνύματα Συμπόρευσης: η κοινωνιολόγος Πόλα Ζουγανέλη στην Α’ Πειραιά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Ιούλ, 2019

Νιώθω ότι υπάρχουν φίλοι που έχουν ενθουσιαστεί  περισσότερο κι από μένα με την υποψηφιότητα μου με το ΜέΡΑ25, ίσως διότι με αγαπούν προσωπικά  ή άλλως γιατί είμαι ένας άνθρωπος φυσιολογικός, άγνωστος, με κοινά ενδιαφέροντα και προβλήματα που συμμετέχω στην καθημερινότητα και δεν είμαι αρρωστημένα φιλόδοξη.

Δεν συμβαίνει κάθε μέρα στον καθένα μια τέτοια ανέλπιστη πρόταση, χωρίς να το περιμένει, χωρίς να το έχει επιδιώξει, χωρίς αυτού του τύπου την φιλοδοξία και χωρίς να είναι άνθρωπος κομματικού σωλήνα, καθώς δεν ήμουν ποτέ οργανωμένη σε κόμμα, αλλά πάντα οικογενειακά, συναισθηματικά και λογικά στην αριστερά.

Κι όταν συμβεί, δεν μπορείς να αρνηθείς ως πολίτης, έχοντας ζήσει στο πετσί σου τα τελευταία δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης, της χρεοδουλοπαροικίας και των μνημονίων.

Αν είσαι και πολιτικοποιημένος άνθρωπος με όλα τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας κι έχοντας ζήσει ήδη μία γεμάτη, χορτάτη από εμπειρίες, αγάπη, ανθρώπους και ταξίδια ζωή, τότε είσαι και υποχρεωμένος να μην πετάς το μπαλάκι, βολεμένος από τον καναπέ, κρίνοντας κι επικρίνοντας, αγωνίζεσαι όπου η ζωή σε ορίσει.

Είμαι γέννημα θρέμμα του Πειραιά, ο πατέρας μου είχε μαγαζί στην Καραΐσκου στο Δημοτικό θέατρο, παιδί της Ραλλείου, κοινωνική λειτουργός στο κέντρο κοινωνικής πολιτικής Πειραιά αρχικά  κι αργότερα στο Αιγινήτειο νοσοκομείο στην ψυχιατρική κλινική, κοινωνιολόγος, και στέλεχος ασφαλείας πτήσεων, εκπαιδευτής, πιστοποιημένη από ΙΑΤΑ Γενεύης, Ελβετία, πρώην ιπταμένη συνοδός στην ΟΑ.

Πιστεύω ότι βοηθά κανείς, αφιλοκερδώς, όπου η ζωή του τάξει. Η δική μου επιλογή παραμένει πεισματικά ο Πειραιάς.

Το ΜέΡΑ25 ➖ Μέτωπο ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής ➖  ( DiEM25, Democracy in Europe Movement ) θέλω να πιστεύω ότι φέρνει ένα είδος αισθητικής και ήθους  πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά έδρανα της Βουλής. Αλλά εδώ είμαστε για να τα συζητάμε.

Το τρίπτυχο που στηρίζεται η ιδρυτική διακήρυξη του ΜέΡΑ25 είναι

Ευρωπαϊκός  Διεθνισμός | Οικονομικός  Ορθολογισμός | Κοινωνική  Απελευθέρωση

οπότε θεωρώ εκ των ουκ άνευ, ότι όσοι στηρίζουν ή εντάσσονται υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια  ή στο επικρατείας έχουν ήδη δεχτεί αυτές τις βασικές αρχές διεθνισμού και παγκόσμιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Έχω την εντύπωση ότι το βασικό ερώτημα στο οποίο θα πρέπει απαντήσει κάποιος που αυτοπροσδιορίζεται αριστερός σήμερα είναι γιατί στις ερχόμενες εκλογές να ψηφίσει κάτι άλλο εκτός από ΜέΡΑ25.

Μοιάζει ότι όλοι οι σχηματισμοί της αριστεράς από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 μέχρι και τις ευρωεκλογές του 2019 να μην κατάφεραν να δώσουν πειστικές απαντήσεις, όντας κερματισμένες και στηριζόμενες σε πρόσωπα.

Προσωπικά, δωσ’μου κόμμα να στηρίξω για την είσοδο του στην βουλή και πάρε μου την ψυχή. Μετά από το μεγαλειώδες #ΟΧΙ του 61,31% του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα που προδόθηκε, η φωνή του Γιάνη κι όσων παραιτήθηκαν και δεν “βολεύτηκαν” λείπουν εκκωφαντικά.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο