Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η υποκρισία του μνημονιακού τόξου περισσεύει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Ιούν, 2021

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και η υποκρισία του μνημονιακού τόξου πραγματικά περισσεύει.

Αντί να συζητάμε με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα για το «τρένο» της 4ης Πράσινης Βιομηχανικής Επανάστασης, που δεν πρέπει να χάσουμε και την Πράσινη Μετακαπιταλιστική Φεμινιστική Κοινή Ευημερία, αναγκαζόμαστε να αναλωνόμαστε με το πράσινο ξέπλυμα που κάνει σύσσωμο το μνημονιακό τόξο.

Ομιλίες, εβδομάδες, αφιερώματα, κλιματικοί νόμοι κι άλλα τέτοια πολλά επιστράτευσαν από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ μέχρι και την ΝΔ. Ποιοι; Αυτοί που όλοι μαζί συμφώνησαν και ψήφισαν τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και τους αγωγούς φυσικού αερίου. Αυτοί που αδειοδοτούν τα πάντα για τις Σκουριές στη Χαλκιδική. Αυτοί που καταστρέφουν τον Ερημίτη στην Κέρκυρα και μολύνουν το λιμάνι στο Νεώριο της Σύρου.

Πράσινη μετάβαση με εξουρύξεις, με ανεμογεννήτριες σε βουνοκορφές και περιοχές natura, με «επενδυτές» παρασιτικούς ολιγάρχες που τοποθετούν καζάνια διυλιστηρίων δίπλα σε γήπεδα και δημοσίους χώρους, που νέμονται ολόκληρες εκτάσεις για ανέγερση καζίνο και συντηρούν τα μεγαλύτερα αυθαίρετα της Ευρώπης, δεν γίνεται.

Εμείς στο ΜέΡΑ25 ως το μοναδικό πραγματικά πράσινο ελληνικό κόμμα, αντιτασσόμαστε σε όλες αυτές τις «λογικές» και πολιτικές του μνημονιακού τόξου, που το μόνο πράσινο που κάνουν, είναι το ξέπλυμα στα εγκλήματα που διαπράττουν μαζί με την ολιγαρχία δίχως σύνορα και τις «ευλογίες» βεβαίως της τρόικας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο