ΜέΡΑ25: Πάνω από 100 σύνεδροι τοποθετήθηκαν την 2η μέρα του Συνεδρίου στα Λιπάσματα Δραπετσώνας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Ιούν, 2021

Συνεχίστηκαν για 2η μέρα οι εργασίες του 1ου Διαβοθλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25 στα Λιπάσματα της Δράπετσωνας, οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τις πολιτικές θέσεις, την έγκριση των ψηφισμάτων, αλλά και τις παρεμβάσεις των κινημάτων το απόγευμα.

Στις εργασίες έκαναν παρεμβάσεις πάνω από 100 σύνεδροι, οι οποίοι μίλησαν για την παιδεία, την υγεία, τους ΟΤΑ, την οικονομία, τον τουρισμό, το περιβάλλον, την νησιωτικότητα και αλλά πολλά.

Ο Προσυνεδριακός Διάλογος, που ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου, εμπλούτισε τα κείμενα βάσης με δεκάδες προσθήκες, καταλήγοντας στα τελικά κείμενα θέσεων προς το Συνέδριο, όπως τα ενέκρινε η ΚΕ στις 16 Μαϊου. Στα 22 αυτά κείμενα θέσεων τέθηκαν ακόμα 34 τροπολογίες-προσθήκες, οι οποίες με συνθέσεις κατέληξαν σε 25 πριν την έναρξη του συνεδρίου και πλέον σε 9 που τίθενται για ψηφοφορία σήμερα, τελευταία μέρα των εργασιών του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου μας.

Σύντομη παρέμβαση έκανε χθες και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος και θα κλείσει σήμερα το βράδυ τις εργασίες του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25 στη Δραπετσώνα.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέπτυξε σύντομα τις εισηγήσεις για 2 ψηφίσματα. Το πρώτο αφορά την Παλαιστίνη όπως είχε προαναγγείλει και το αίτημα τόσο για αναγνωρίσει του κράτους της Παλαιστίνης, όσο και για την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ. Και το δεύτερο που καλεί σε παλλαικη ενότητα για ρήξη με την ολιγαρχία δίχως σύνορα.

Μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου θα ακολουθήσει απόψε το βράδυ συναυλία στον χώρο των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας με τους Δημήτρη Ζερβουδάκη και Σπύρο Γραμμένο.

1o Synedrio Mera25 Lipasmata Drapetsona / Thalia Galanopoulou
1o Synedrio Mera25 Lipasmata Drapetsona / Thalia Galanopoulou
1o Synedrio Mera25 Lipasmata Drapetsona / Thalia Galanopoulou

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο