ΟΤΕ: το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας στο κρεβάτι του προκρούστη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Ιαν, 2020

Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων του ΟΤΕ παρά τον εντατικό πόλεμο που δέχονται από την εταιρεία, τα ΜΜΕ και την Κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν δίκαια και αυτονόητα δικαιώματα (Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα) αντιμετωπίζονται λίγο πολύ ως εγκληματίες από το κατεστημένο της χρεοδουλοπαροικίας που παίζει τα αντεργατικά χαρτιά του ένα προς ένα.

Μόλις χθες πραγματοποιήθηκαν 5 προσαγωγές συνδικαλιστών των εργαζομένων του ΟΤΕ οι οποίοι εν τέλει αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ προηγουμένως η εταιρεία είχε καταθέσει μηνύσεις σε βάρος των απεργών. Μάλιστα για τις προσαγωγές χρησιμοποιήθηκαν δυνάμεις και κλούβα των ΜΑΤ! Όλα αυτά φυσικά συμβαίνουν τη στιγμή που οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους και μετά τις 13 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή στην απεργία να ξεπερνά το 70% των εργαζομένων. Μια απεργία που διαρκεί εδώ και 3 εβδομάδες με την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ να την αποσιωπούν ή στην καλύτερη περίπτωση να την απαξιώνουν.

Φυσικά η εργοδοσία που μετρά ήδη πάρα πολλά κέρδη στις πλάτες των εργαζομένων της και αρνείται να τους εξασφαλίσει τα στοιχειώδη, αισθάνεται ιδιαίτερα ασφαλής με τον νόμο και την τάξη της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και δεν διστάζει να τρομοκρατεί με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους για να σταματήσουν την απεργία τους. Ενώ παράλληλα το κρεσέντο της καταστολής του κ. Χρυσοχοϊδη πέρα από καταλήψεις και ανυποψίαστους πολίτες πλέον καταφέρεται και κατά απεργών.

Ως ΜέΡΑ25 είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι η Κυβέρνηση προβάρει την καταστολή και μετατρέπει τον φόβο σε κανονικότητα ώστε να μπορέσει να επιβάλει όλες αυτές τις αντικοινωνικές πολιτικές τις οποίες κληρονόμησε από το 4ο μνημόνιο του κ. Τσίπρα και τις οποίες με περίσσιο ζήλο εφαρμόζει πηγαίνοντας και ένα δυο βήματα παραπέρα. Γνωρίζει πολύ καλά πως παρά την παντοκρατορία της στα ΜΜΕ θα υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις οι οποίες θα πρέπει πάραυτα να κατασταλούν.

Εμείς στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ και καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης τους από την εργοδοσία και καταστολής τους από την Κυβέρνηση. Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα τους από την εταιρεία και η Κυβέρνηση να σταματήσει να βάζει πλάτες στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα που κατακτήθηκε με πολύ αίμα – όπως και τα εργασιακά δικαιώματα -, δεν διώκεται, ούτε και καταστέλλεται.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο