Ώρα για Πραγματική Αλλαγή! To Mανιφέστο του Εργατικού Κόμματος

Συνεντεύξεις - videos
21 Νοέ, 2019

Το Μανιφέστο του Εργατικού Κόμματος για τις εκλογές της 12/12 «το πιο ριζοσπαστικό μανιφέστο των Εργατικών εδώ και πολλές δεκαετίες» σύμφωνα με τον Τύπο, παρουσίασε ο Τζέρεμυ Κόρμπυν ενώπιον ενός ενθουσιώδους κοινού από φοιτητές κι ακτιβιστές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρνινγκχαμ.

Στην καρδιά της πολιτικής διακήρυξης που τιτλοφορείται «Ώρα για Πραγματική Αλλαγή» είναι ένα γιγάντιο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που θα χρηματοδοτηθεί από φόρους στους πλούσιους και τις μεγάλες εταιρείες.

Όπως διευκρίνησε ο Τζέρεμυ Κόρμπυν, «το 95% του πληθυσμού δε θα υποστεί καμία αύξηση της φορολογίας του», καθιστώντας το πρόγραμμα αυτό τη βέλτιστη απάντηση στις ανάγκες/δυνατότητες της κοινωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου. «Το να αποκτήσετε αυτή την πολιτική πραγματικής αλλαγής είναι απολύτως εφικτό, γιατί δε χρειάζεται να ξοδέψετε λεφτά για να την αγοράσετε-το μόνο που χρειάζεται είναι η ψήφος σας.»

Ένα μικρό αλλά καθόλου αμελητέο δείγμα του κλίματος υπέρ των Εργατικών είναι ότι ο κορυφαίος συγγραφέας των graphic novel Watchmen και V for Vendetta Άλαν Μούρ, δεδηλωμένος αναρχικός που απέχει συνειδητά από την εκλογική διαδικασία, δήλωσε ότι θα πάει στην κάλπη για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια για να ψηφίσει το Εργατικό Κόμμα! Ο συγγραφέας εξήγησε ότι «δε ζούμε σε συνηθισμένους καιρούς», και χαρακτήρισε το μανιφέστο του Κόρμπυν ως «το πιο ενθαρρυντικό πακέτο προτάσεων που έχω ακούσει ποτέ από κόμμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής».

Σαν ΜέΡΑ25 έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ενθουσιασμένοι. Μην ξεχνάμε ότι σε δύο μήνες, θα γίνει η προγραμματισμένη κοινή ημερίδα Εργατικών-DiEM/ΜέΡΑ25 την 18/1/2020 στις Βρυξέλλες!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο