Όχι στην επιβολή και την καταστολή, ναι στην πειθώ και στη λογική

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Δεκ, 2021

Η Κυβέρνηση μετά και την χθεσινή ψήφιση του νέου του άκρως αυταρχικού μέτρου του προστίμου των 100 ευρώ, προχωράει κανονικά στην καθημερινή εμβάθυνση των αντιδημοκρατικών πλην αναποτελεσματικών της πρακτικών, συμπεριφερόμενη σα να έχει βάλει σκοπό να χάσει και τα τελευταία ψήγματα εμπιστοσύνης από την κοινωνία.

Σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, η μεταγραφή της ΝΔ από το ΛΑΟΣ που κάποιος κακόπιστος θα έλεγε ότι έγινε ακριβώς για να επιστρατευθεί σε μια τέτοια συγκυρία, προχώρησε σε εξειδικεύσεις σχετικά με το χαράτσι των 100 ευρώ που επιβάλλει η Κυβέρνηση στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Ο κ. Πλεύρης ζωγράφισε με λίγο μεγαλύτερη λεπτομέρεια τον καφκικό εφιάλτη που περιμένει όσους έχουν βάσιμο ιατρικό λόγο να μην εμβολιαστούν, που θα έρθουν αντιμέτωποι με μια ατέρμονη ταλαιπωρία επιτροπών και εγκρίσεων.

Στον αντίποδα του εμβολιαστικού καταναγκασμού, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα «μη υποχρεωτικών» self test (από ένα δωρεάν για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους), αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση επιμένει να βάζει όλα της τα αυγά στο εμβολιαστικό καλάθι, αντί να επενδύσει υπεύθυνα σε μια σειρά αλληλοσυμπληρώμενων πρακτικών.

Το ΜέΡΑ25 δε θα κουραστεί να το φωνάζει. Όχι ταξικά πρόστιμα, όχι αυταρχισμός. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε:

  1. Δίκτυο μαζικών δωρεάν τακτικών τεστ για όλες και όλους,
  2. Προσλήψεις 10.000 γιατρών και νοσηλευτών,
  3. Άμεση υλικοτεχνική ενίσχυση του ΕΣΥ,
  4. Άμεση Επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας,
  5. Δωρεάν προεμβολιαστικός έλεγχος,
  6. Καμπάνια ενημέρωσης των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας.

Αντί για πειθώ και λογική, και κυρίως, αποτελεσματικότητα, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει για άλλη μια φορά την επιβολή και την καταστολή με ταξικότατα, αντισυνταγματικά, αντιδημοκρατικά και ανελεύθερα μέτρα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο