Ο Θανάσης Πετράκος στο ΝΕΤ 24

Προς τις 9 Ιουνίου..., Συνεντεύξεις - videos
27 Μάι, 2024

Συνέντευξη στο δίκτυο ΝΕΤ 24 και στον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα παραχώρησε ο Θανάσης Πετράκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.

Μεταξύ άλλων, ο Θ. Πετράκος  αναφέρθηκε στην ενεργό συμμετοχή που έχει η Ευρωπαϊκή Ενωση στη γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα αλλά και στον πόλεμο της Ουκρανίας τονίζοντας πως μετατρέπεται σταδιακά σε μια πολεμική ένωση που αντιμετωπίζει ως προοπτική ανάπτυξης την πολεμική βιομηχανία.

Τόνισε πως αυτή η Ε.Ε. πλέον δεν μετασχηματίζεται παρά μόνο ανατρέπεται. Σε αυτό προσπαθεί να συμβάλει η ενωτική πρωτοβουλία φιλοδοξώντας με βάση τους υπάρχοντες συσχετισμούς να αποτελέσει μια ενοχλητική φωνή για το διευθυντήριο των Βρυξελλών που θα αποκαλύπτει και θα αντιστέκεται σε όσα αποφασίζουν για τους λαούς της Ευρώπης.

Σχολίασε τη στάση των υπόλοιπων κομμάτων που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερά τονίζοντας πως είναι τουλάχιστον ντροπή να ακούγεται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΝΑΤΟ είναι “ιερή συμμαχία” ενώ για τη Νέα Αριστερά επεσήμανε πως πρέπει να αποφασίσει αν θα παλέψει για τα δικαιώματα των ανθρώπων ή θα υπερασπίζεται το μνημονιακό παρελθόν των στελεχών της.

Δείτε το βίντεο:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο