Ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει τα υπερκέρδη των funds καλύτερα και από τη ΝΔ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Απρ, 2023

Με βραχυπρόθεσμες «λύσεις» βασισμένες σε δυσβάσταχτα αγοραία επιτόκια για τους πιο οικονομικά ευάλωτους και με βραχυπρόθεσμες ρυθμίσεις που θα εξασφαλίζουν την οφειλή του προστατευόμενου ακινήτου ασχέτως του ποσού που έχει ξεπληρώσει ήδη ο δανειολήπτης, το μόνο που εξασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι την αισχροκέρδεια των funds.

Σύμφωνα με το σχέδιο του κ. Τσίπρα, το κράτος θα δανείζεται χρήματα για να πληρώνουμε δόσεις σε αρπακτικά ταμεία από φορολογικούς παραδείσους και για να τους εξασφαλίζουμε κέρδη από οφειλές τις οποίες αγόρασαν στο 3% της συνολικής οφειλής (π.χ. 3.000 ευρώ για ένα δάνειο των 100.000 ευρώ). Αυτό το σχέδιο, το οποίο στην ουσία εξασφαλίζει μόνο τα συμφέροντα των ταμείων, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να το παρουσιάζει ως λύση για τα κόκκινα δάνεια στο όνομα της ριζοσπαστικής αριστεράς!

Είναι αναμενόμενο από μνημονιακό κόμμα να προτείνει τον δανεισμό από το κράτος για να κερδίζουν οι ολιγάρχες και οι πολυεθνικές: είναι ακριβώς αυτό το οποίο έκαναν και με το χρηματιστήριο ενέργειας, το οποίο θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ενίσχυσε η ΝΔ. Είναι και ο τρόπος που κερδοφορεί η FRAPORT που αγόρασε τα αεροδρόμια της χώρας με δανεικά από δικές μας τράπεζες και της δόθηκαν και αποζημιώσεις από το ελληνικό δημόσιο για τα χαμένα κέρδη της περιόδου της πανδημίας. Στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι οι συμπολίτες μας χάνουν τα σπίτια τους από τα αρπακτικά ταμεία που προστατεύουν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΑΑΔΕ, η οποία ελέγχεται απευθείας από τις Βρυξέλλες, κατάσχεσε και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στους οποίους βρισκόταν η αρωγή τους για την φυσική καταστροφή.

Μόνο η ρήξη μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα τα οποία παρουσιάζουν ως «αναγκαιότητα» οι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Μόνο η κατάργηση του Ηρακλή και η θέσπιση του «Οδυσσέα» στη θέση του μπορεί να προστατεύσει την πρώτη κατοικία, περνώντας όλα τα κόκκινα δάνεια σε μια Δημόσια Εταιρεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Όπως είπε και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή:

«Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών. Έχουμε ένα κόμμα το οποίο ως Α.Ε. λειτουργεί. Πώς λειτουργεί; Εισπράττει με e–mails τα νομοσχέδια από τα δικηγορικά γραφεία των funds, του κ. Λάτση, του κ. Βαρδινογιάννη, του κ. Περιστέρη, της CVC, του κ. Μυτιληναίου και έρχεται και τα περνάει εδώ. Αυτή είναι η δουλειά τους. Τους ξέρουμε. Εσείς στο όνομα της Αριστεράς και της προοδευτικής διακυβέρνησης τι κάνετε; Καμία προοδευτική διακυβέρνηση δεν θα κάνετε. Έχετε μόνο τον όρο «προοδευτική» για να κρύβετε πίσω απ’ αυτόν τις ίδιες πολιτικές.

Γι’ αυτό είτε μιλάμε για τα «κόκκινα» δάνεια είτε μιλάμε για το Χρηματιστήριο Ενέργειας, το οποίο εσείς εισαγάγατε, το οποίο δεν λέτε ότι θα καταργήσετε, γιατί έχετε γραμμάτια σ’ αυτούς τους κυρίους που ανέφερα πριν, θα σας «μαυρίσουμε».

Σας λέγαμε, ελάτε να μιλήσουμε για τα «κόκκινα» δάνεια. Σας το λέμε αυτό τρία χρόνια τώρα. Δεν έρχεστε. Σας είπαμε, ελάτε να μιλήσουμε για το χρηματιστήριο ενέργειας. Δεν έρχεστε. Ελάτε, λέει, μετά τις εκλογές. Τί, για να πάρουμε κανένα Υπουργείο, να γίνουμε σαν κι εσάς; Να μην σώσουμε!

Σε αυτές τις εκλογές το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη προχωρά δυναμικά και θα είμαστε εδώ να σας χαλάσουμε τη μετεκλογική αριθμητική, με την οποία στηρίζετε με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο τα αρπακτικά.»

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο