Κάλεσμα για μια Αγωνιστική Συστράτευση της Αριστεράς και των Κινημάτων από το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στη Θεσσαλονίκη

Δραστηριότητα
07 Απρ, 2023

Με μεγάλη ανταπόκριση και σημαντικές παρεμβάσεις από πολίτες και οργανώσεις ολοκληρώθηκε χθες η εκδήλωση του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, στη Θεσσαλονίκη, για μια Αγωνιστική Συστράτευση της Αριστεράς και των Κινημάτων, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με ομιλητές τον Μιχάλη Κριθαρίδη (Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25), τον Χρήστο Λάσκο (Ανένταχτο της Αριστεράς) και την Μαριάνα Τσίχλη (Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά), ενώ την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Πάνος Τσίκαλας από το voria.gr.

Κεντρικός άξονας της συζήτησης ήταν το ενωτικό αριστερό εκλογικό μέτωπο που επιχειρεί το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη. Αφορμή για την κουβέντα στάθηκε και το τελευταίο τραγικό γεγονός του εγκλήματος στα Τέμπη με τον θάνατο των 57 ανθρώπων, αφού μέχρι και σήμερα σχεδόν 40 μέρες από τότε, η κοινωνία ακόμη βράζει από οργή. Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων από τους ομιλητές σχολιάστηκαν όλα τα τελευταία αντικοινωνικά μέτρα που έχει ψηφίσει και φέρει η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, όπως ο «Ηρακλής» για τα Κόκκινα Δάνεια, το Χρηματιστήριο Ενέργειας και η ενεργειακή ακρίβεια, η αστυνομική καταστολή μέσα από το δόγμα «ΤΙΝΑ» κ.ά..

Η μαζική, και κυρίως νεανική, προσέλευση και στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει την ανάγκη για τη συγκρότηση ενός μετώπου Ρήξης για τους πολλούς και τους αδύναμους.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα σε κάθε έναν και κάθε μία να συστρατευτεί αλλά και να συνδράμει στη συγκρότηση της Εκλογικής Επιτροπής.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο