Ο νέος πτωχοποιητικός νόμος δεν πρέπει να εφαρμοστεί, ούτε από σήμερα, ούτε και ποτέ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Ιούν, 2021

Από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα, ενός νόμου λαιμητόμου που θα κλείσει σπίτια και θα διαλύσει οικογένειες.

Μέσα στην πανδημία, με διαδικασίες fast track, χωρίς ουσιαστικά έννομη προστασία, χωρίς διαδικασίες ρύθμισης των οφειλών τους, εκατομμύρια συμπολίτες μας θα αποξενωθούν από τη μικροϊδιοκτησία τους για να εισπράξουν εκατομμύρια τα αρπακτικά ταμεία.

Χωρίς προσωποποιημένη διαδικασία με αδιαφανείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες, όπου κάθε ρύθμιση χρεών στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα τίθεται υπό την έγκριση των τραπεζών.

Οι εξώσεις, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί που θα ακολουθήσουν θα διαλύσουν την πραγματική οικονομία και τον κοινωνικό ιστό.

Το ΜέΡΑ25 προειδοποιεί την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την εφαρμογή των πολιτικών που διαιωνίζουν την οικονομική ασφυξία, και να ακολουθήσει την πρόταση νόμου που έχουμε προτείνει για την επίλυση των χρεών των πολιτών.

Θα αγωνιστούμε με όσα μέσα διαθέτουμε, στη Βουλή και στο δρόμο, για την κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα και θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε το τσουνάμι των εξώσεων που θα ξεσπάσει.

Ο Λαός στο τέλος θα νικήσει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο