Ο Κώστας Μαρματάκης στο Ράδιο ΜέΡΑ: Είναι σημαντική η κατάργηση της ομάδας ΔΡΑΣΗΣ

Συνεντεύξεις - videos
10 Μαρ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο Κώστας Μαρματάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 για την μαζική συγκέντρωση στη νέα Σμύρνη και τα έκτροπα που έλαβαν χώρα.

«Ήταν μία πολύχρωμη και μαζική συγκέντρωση, ο κόσμος έβγαινε από τα σπίτια του, υπήρχε συμμετοχή από απλούς ανθρώπους της γειτονιάς που δεν είχαν σχέση με κανέναν χώρο και αυτό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της», τονίζει ο κ. Μαρματάκης και συνεχίζει:

«Η νεολαία της νέας Σμύρνης ήταν εκεί. Στη συγκέντρωση ήταν μεγάλο το ποσοστό των νέων και προφανώς αυτό ήταν κάτι που αιφνιδίασε την κυβέρνηση. Το είδος της συμμετοχής σε αυτήν όπου οι κάτοικοι δήλωναν «δεν θα σας αφήσουμε να μας δέρνετε στις γειτονιές μας»».

Ο κ. Μαρματάκης έκανε αναφορά στα επεισόδια που αμαύρωσαν τη συγκέντρωση της Τρίτης 9 Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη και στις αψιμαχίες που έλαβαν χώρα όταν εμφανίστηκαν οι πανίσχυρες αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ήταν κρυμμένες στα στενά. «Έβγαιναν από τα στενά τα μηχανάκια της αστυνομίας. Άνθρωποι με κτηνώδη ένστικτα. Θα πρέπει να ελεγχθούν αυτοί οι άνθρωποι. Αυτούς χρησιμοποιεί η αστυνομία και τους έχει να χειρίζονται κατά το δοκούν την κάθε διαδήλωση». […]

«Όταν προκαλείς τόση βία, μίσος, φόβο, οργή και μιλάω για την κυβέρνηση δεν γίνεται να μην υπάρξει αντίδραση. Προκαλείται η αντίδραση, είναι επιλογή. […] Είναι πολύ σημαντική η κατάργηση της ομάδας ΔΡΑΣΗΣ. Αν δεν το μαζέψει τώρα η κυβέρνηση το ζήτημα θα ξεφύγει».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο