Ο Γιώργος Χρανιώτης στο Ράδιο ΜέΡΑ: Περιμένουμε η κυβέρνηση να φερθεί με αξιότητα, με μεγαλοψυχία, με μια διάθεση ενδεχόμενης συγγνώμης

Συνεντεύξεις - videos
22 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο Γιώργος Χρανιώτης, ηθοποιός για τα σαθρά θεμέλια της ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και τους απαράδεκτους χειρισμούς Μενδώνη.

«Υπάρχει μία χαρακτηριστική απραξία από τη μεριά της κυβέρνησης γενικότερα και μια χαρακτηριστική αποποίηση ευθυνών. Σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο, φυσικά τελευταία και με την υποστήριξη του ΣΕΗ, υπάρχουν απορίες σε σχέση με την ανάληψη ευθυνών. Υπάρχει μια ευθυνοφοβία την οποία δεν μπορούμε να την καταλάβουμε.

Να αλλάξει η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και να μπει ένας άνθρωπος που να είναι ικανότερος και να είναι πιο κοντά στο καλλιτεχνικό πνεύμα και στην υποστήριξη την καλλιτεχνική που χρειαζόμαστε. Ένας άνθρωπος που δεν θα ολιγωρεί και θα κινητοποιείται πάρα πολύ γρήγορα, όχι σε σχέση με τις φήμες που μπορεί να αφορούν τους ανθρώπους που σχετίζονται με το θέατρο και την διεύθυνση, για παράδειγμα του Εθνικού Θεάτρου αλλά με πράγματα τα οποία δεν είναι φήμες…

Όταν οι φήμες γίνονται ενοχλητικές και ακούγονται από πάρα πολλά στόματα, το μόνο που λέω είναι ότι οφείλει κάποιος να πάρει μία θέση, και αυτός δεν είναι άλλος από τον υπουργό Πολιτισμού», επισημαίνει ο κ. Χρανιώτης.

«Υπάρχει μία προσπάθεια συγκάλυψης.», τονίζει ο γνωστός ηθοποιός και συμπληρώνει: «Αν υπάρχει ένα μήνυμα προς τον πρωθυπουργό της χώρας, είναι να φερθεί μεγαλόψυχα και ότι εάν, γιατί δε θέλω να μπω σε συνωμοσιολογικές θεωρίες, ένας άνθρωπος βρίσκεται σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση –ειδικά στη θέση του κυβερνήτη, του πλοηγού, του καπετάνιου αυτής της χώρας, οφείλει να πληροφορηθεί για ενδεχόμενες εγκληματικές ενέργειες που μπορεί να έχουν πράξει άνθρωποι του χώρου του, του περιβάλλοντός του, του κόμματός του.

Οφείλει να γίνει μια έρευνα σε βάθος, και όχι μόνο από την Εισαγγελία, όχι μόνο από εμάς τους καλλιτέχνες που ουρλιάζουμε αυτή τη στιγμή αλλά από την ίδια την κυβέρνηση. Δεν είναι ανάξια μία κυβέρνηση η οποία ερευνά το ποιόν των βουλευτών ή του υπουργών της. Είναι άξια. Περιμένουμε την κυβέρνηση, τη συγκεκριμένη αυτή ιστορική στιγμή, να φερθεί με αξιότητα, με μεγαλοψυχία, με μια διάθεση ενδεχόμενης συγγνώμης».

Ο κ. Χρανιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προσπάθειες των καλλιτεχνών μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις που γίνονται για να «εξυγιανθεί αυτός ο χώρος και να μην ανησυχούν πια οι γονείς για τα παιδιά τους ότι μπαίνουν σε έναν βούρκο ο οποίος δεν έχει τελειωμό».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο