«Ο αγώνας ενάντια στην αδικία είναι καθήκον»: Συνάντηση με διωκόμενους από το καθεστώς Ερντογάν Τούρκους Δικηγόρους

Πολιτική
30 Ιούλ, 2020

«Ο αγώνας ενάντια στην αδικία είναι καθήκον»

Συνάντηση με τους Τούρκους Δικηγόρους του Νομικού Γραφείου του Λαού.

Σήμερα 30 Ιουλίου 2020, οι δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σύγχρονων Νομικών Τουρκίας ( CHD) και του Νομικού Γραφείου του Λαού (ΗΗΒ) Gunay Dag και Naciye Demir συναντήθηκαν στη Βουλή με την Αντιπρόεδρο της Βουλής Σοφία Σακοράφα, Βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών,τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη, Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, και αντιπροσωπεία στελεχών του κόμματος

Το ΜέΡΑ25 εκφράζει βαθειά αλληλεγγύη στους Τούρκους Δικηγόρους του Νομικού Γραφείου του Λαού, Ebru Timtik και Aytaç Ünsal που πραγματοποιούν απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές διεκδικώντας μια δίκαιη δίκη και κινδυνεύουν να έχουν σύντομα την ίδια κατάληξη με τους μουσικούς του συγκροτήματος Grup Yorum, Helin Bölek, İbrahim Gökçek και Mustafa Koçak , οι οποίοι αφέθηκαν να πεθάνουν – στην πραγματικότητα δολοφονήθηκαν – από το καθεστώς Ερντογάν και έπεσαν μάρτυρες στον αγώνα για το στοιχειώδες δικαίωμα να τραγουδούν ελεύθεροι.

Οι δικηγόροι Ebru Timtik και Aytaç Ünsal, των οποίων η υπόθεση εκκρεμεί στον τουρκικό Άρειο Πάγο, κατηγορήθηκαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης με μόνο «τεκμήριο» τη συμμετοχή τους στο Νομικό Γραφείο του Λαού. Εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης επειδή μετέτρεψαν το επάγγελμα τους σε λειτούργημα και στάθηκαν δίπλα στις αμέτρητες χιλιάδες διωκόμενους από το καθεστώς Ερντογάν. Οι ποινές τους τούς επιβλήθηκαν αυθαίρετα, χωρίς στοιχεία, με πλήρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους ως κατηγορούμενοι.

Το καθεστώς Ερντογάν έχει εξαπολύσει ένα πρωτοφανές κύμα διώξεων σε βάρος όλων των πολιτικών του αντιπάλων, φυλακίζοντας αυθαίρετα ακόμα και επικεφαλής ή βουλευτές αριστερών κοινοβουλευτικών κομμάτων, την ίδια ώρα που έχει εμπλακεί σε επιθετικούς πολέμους και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος των Κούρδων, γειτονικών του λαών, αλλά και στην Λιβύη.

Η αλληλεγγύη μας στους απεργούς πείνας είναι ταυτόχρονα και αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό που αγωνίζεται ενάντια στις πολιτικές του καθεστώτος Ερντογάν.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.