Νεολαία ΜέΡΑ25: Στο βούρκο που μας σέρνουν, δεν θα συναινέσουμε. Καταγγέλουμε την αστυνομική παρέμβαση στο ΑΠΘ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Φεβ, 2021

Τα όνειρα μας, θα γίνουν οι εφιάλτες τους. Οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις της φοιτητικής κοινότητας δε μπαίνουν σε καραντίνα.

Μπήκε σε εφαρμογή ο νόμος Κεραμέως & Χρυσοχοΐδη, με την είσοδο, σήμερα, αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για να εκκενώσουν την Πρυτανεία, που βρισκόταν πλήθος φοιτητών/τριών μετά από αποφάσεις γενικών συνελεύσεων για να πραγματοποιήσουν κατάληψη και να εναντιωθούν στα σχέδια της Κυβέρνησης.

Καταγγέλουμε την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους/στις φοιτητές/τριες και ζητάμε να αφεθούν τώρα αμέσως ελεύθεροι όλοι/όλες οι προσαχθέντες, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες.

Στον βούρκο που μας οδηγεί η Κυβέρνηση δε θα συναινέσουμε και θα αντισταθούμε με κάθε θυσία. Ο κ. Μητσοτάκης αναπολεί μνήμες από άλλες εποχές και έχει εξουσιοδοτήσει τον κ. Χρυσοχοΐδη και την κ. Κεραμέως να καταστείλουν με όποιο τρόπο τη νεολαία, που οργανώνεται και αποτελεί το πρώτο δόρυ των κοινωνικών αντιδράσεων.

Να ανοίξουν οι σχολές και να επαναλειτουργήσουν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες, με όλα τα μέτρα προστασίας.

Ο χουντικός και εκτρωματικός νόμος Κεραμέως&Χρυσοχοΐδη δε θα εφαρμοστεί και θα ανατραπεί από την φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το Πανεπιστημιακό Άσυλο να επανα-νομοθετηθεί. Είναι κεκτημένο πολλών δεκαετιών, με αγώνες και θυσίες. Κάτω τα χέρια σας από τους/τις φοιτητ(ρι)ές.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο