Νεολαία ΜεΡΑ25: Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δεν πέθανε. Δολοφονήθηκε.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Δεκ, 2020

Την Κυριακή 6/12, ξημερώνει η 12η επέτειος από την δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου από αστυνομικές δυνάμεις, στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στα Εξάρχεια. Η φετινή επέτειος, είναι μια διαφορετική χρονιά, λόγω της υγειονομικής κρίσης, για αυτό το λόγο δε θα μπορούμε να βρεθούμε όλες και όλοι στο Κέντρο της Αθήνας και πουθενά αλλού μαζικά για να τιμήσουμε τον αδικοχαμένο Αλέξη και να διαμαρτυρηθούμε για την κρατική καταστολή και βαρβαρότητα.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 στηρίζουμε το κείμενο των καλλιτεχνών, δικηγόρων, δημοσιογράφων και λοιπών ενεργών πολιτών που υπογράφεται μεταξύ άλλων από προσωπικότητες όπως ο Θ. Καμπαγιάννης, η Ν. Μποφίλιου, ο Κ. Παπαδάκης, ο Δ. Πουλικάκος και η Μάγδα Φύσσα.

Διεκδικούμε η φετινή 6η Δεκέμβρη να τιμηθεί διαφορετικά. Να δοθεί η δυνατότητα και να επιτραπεί η προσέλευση στην μαθητική νεολαία και στον κόσμο, στο σημείο της δολοφονίας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, για να αφήσουν ένα λουλούδι.

Η Κυβέρνηση να πάψει να συμπεριφέρεται αυταρχικά και εκβιαστικά απέναντι στον οργανωμένο και αγωνιζόμενο λαό, όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στους μερικούς δεκάδες συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 4/12, που κρατούσαν μονάχα ένα πανό για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και τηρούσαν στοχοπροπροσηλωμένα τις αποστάσεις.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που εξέδωσε απόφαση, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, που απαγορεύει όλες τις συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων, την Κυριακή 6/12, όπως στο Πολυτεχνείο. Θυμίζοντας άλλες μαύρες εποχές που προσπαθούμε να ξεχάσουμε και να αφήσουμε πίσω.

Η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, είναι κατάφορη Συνταγματική παραβίαση των δημοκρατικών ελευθεριών και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση. Σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις που διαδηλωτές δοκίμασαν να βρεθούν στο δρόμο, μέσα στην πανδημία, το πλήθος τηρούσε ευλαβικά τα μέτρα σε αντίθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και τους υγειονομικούς κανόνες, η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα τιμηθεί με ένα λουλούδι στο μνημείο του.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης που, παρεμπιπτόντως, έχει ξεχάσει να συλλάβει τον χρυσαυγίτη Παππά, να μην κουνάει το δάχτυλο στη Νεολαία επειδή ζητάει δικαιοσύνη και οραματίζεται ένα μέλλον διαφορετικό χωρίς καταπίεση και ανισότητες.

Δεν θα ξεχάσουμε την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το όπλο του Επαμεινώνδα Κορκονέα, που σημάδεψε τον δεκαπεντάχρονο και τον σκότωσε. Δεν μπορούμε να δεχτούμε πως οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο