Νεολαία ΜέΡΑ25: Να ορθώσουμε τείχος λογικής απέναντι στον παραλογισμό της απαγόρευσης αμβλώσεων στην Πολωνία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Οκτ, 2020

Την περασμένη εβδομάδα εντύπωση προκάλεσε πανευρωπαϊκά, η ντροπιαστική απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πολωνίας να απαγορεύσει τις αμβλώσεις.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά αποτελεί μια γενικότερη νεοφασιστική παρακμή της χώρας, μετά από νόμους εναντίον της LGBTQ κοινότητας και θρησκευτικών δογματισμών.

Λογικό επακόλουθο, της απόφασης, ήταν εκατοντάδες συγκεντρώσεις από άνδρες και γυναίκες και εκτεταμένες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές με την αστυνομία.

Στα πλαίσια μιας πανευρωπαϊκής κινητοποίησης και δημοκρατικής εγρήγορσης τονίζουμε πως θα πρέπει να πάρει πίσω το Πολωνικό Δικαστήριο την απόφαση και το δικαίωμα στην άμβλωση να παραμείνει νόμιμο.

Οι κοινωνίες μας καθημερινά εκφασίζονται και συντηρητικοποιούνται, είναι υποχρέωση όλων μας να ορθώσουμε ένα τείχος λογικής απέναντι στην μισαλλοδοξία και τον παραλογισμό. Σε Ελλάδα και Ευρώπη οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή απέναντι στις πολιτικές της λιτότητας, και της ακροδεξιάς.

Τα σώματά μας, μας ανήκουν, και για αυτά λογαριασμό δεν θα δώσουμε σε κανέναν.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο