Η Κυβέρνηση με εχθρότητα ισοπεδώνει την αυτοδιαχειριζόμενη προσφυγική δομή πρότυπο του ΠΙΚΠΑ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Οκτ, 2020

Η Κυβέρνηση με “στρατιά” διμοιριών των ΜΑΤ επιχειρεί να εκκενώσει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την προσφυγική δομή πρότυπο του αυτοδιαχειριζόμενου ΠΙΚΠΑ στη Λέσβο, υπακούοντας σε ακροδεξιές κραυγές και παραβλέποντας την θετική αντιμετώπιση της δομής από τους ίδιους του κατοίκους του νησιού.

Ενώ από τις 3 δομές που υπήρχαν στη Λέσβο, το ΠΙΠΚΑ συνιστούσε πραγματικά μια υποδειγματική δομή για την διαβίωση των μεταναστών -σε αντίθεση με το άθλιο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας και τον κάπως καλύτερο “στρατώνα” του Καρά Τεπέ- και μια δομή που είχε αγκαλιαστεί από τους κατοίκους της Λέσβου, οι οποίοι έσπευσαν να την προασπίσουν.

Αυτοί προφανώς είναι και οι λόγοι, που η Κυβέρνηση υποχωρεί στις ακροδεξιές ορέξεις διάφορων “καλοθελητών” και με τέτοια εχθρότητα και μίσος, με αστυνομική καταστολή και παρεμπόδιση των δημοσιογράφων, ισοπεδώνει αυτή τη δομή πρότυπο κόντρα ακόμα και στην βούληση των κατοίκων του νησιού.

Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει την άθλια αυτή Κυβερνητική προσπάθεια και συμπαραστέκεται τόσο τους 74 ευάλωτους πρόσφυγες της δομής, όσο και στους ανθρώπους που δούλεψαν υποδειγματικά για αυτή.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο