Νεολαία ΜέΡΑ25: Η αναλγησία της κ. Κεραμέως και της Κυβέρνησης μετά τα χιλιάδες κρούσματα μαθητών/εκπαιδευτικών είναι εγκληματική

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Ιαν, 2022

Τη Δευτέρα 10/1 οι μαθητές και οι μαθήτριες της χώρας, επέστρεψαν στις αίθουσες των σχολείων τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, την πρώτη ημέρα επανέναρξης των σχολείων βρέθηκαν 15,5 χιλιάδες κρούσματα μαθητών και καθηγητών και σήμερα, δεύτερη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, ο αριθμός των κρουσμάτων εκτοξεύθηκε στους 25 χιλιάδες, αφού ανιχνεύτηκαν άλλα 9 χιλιάδες κρούσματα.

Παρά τη μεγάλη ανησυχία όλης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας για την πορεία της σχολικής χρονιάς, για την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως ήταν μια συνηθισμένη μέρα. Η αναλγησία και η αδιαφορία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων είναι εξοργιστική.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 απαιτούμε και προτείνουμε άμεσα -χωρίς άλλη καθυστέρηση- να εφαρμοστούν όλα τα παρακάτω για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και των μαθητριών στις αίθουσες:

– Σπάσιμο των τμημάτων και μείωση των μαθητών ανά τμήμα. Μέγιστος αριθμός παιδιών ανά τάξη, τα 13 άτομα.

– Δωρεάν παροχή υψηλής προστασίας KN95 μάσκας για όλες και όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

– Δωρεάν και καθημερινή διενέργεια rapid test για όλες και όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

– Προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας, για συχνότερη απολύμανση των χώρων.

– Επίταξη κτιρίων και συνεργασία με τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, για διάθεση χώρων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες. Εξέταση της δυνατότητας πρωινής και απογευματινής λειτουργίας των σχολείων με εναλλάξ τμήματα.

– Αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ που μεταφέρουν μαθητές και φοιτητές.

Στηρίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις για ένα ανοιχτό και λειτουργικό σχολείο, με ασφαλή πρόσβαση όλων.

Η κ. Κεραμέως δεν απαντά στις διευκρινίσεις που ζητούν πολίτες και εκπαιδευτικοί, για την καταλληλότητα της ψηφιακής πλατφόρμας της CISCO, μετά την προειδοποίηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν πληρεί τα ευρωπαϊκά κριτήρια.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, να φροντίσει να υπάρξει έγκαιρα ένα παράλληλο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για όσες και όσους μαθητές το επιλέξουν, είτε επειδή νοσούν είτε επειδή φοβούνται, ώστε να συνεχιστεί η διδασκαλία απρόσκοπτα για το σύνολο της μαθητικής κοινότητας.

Η εγκληματική διατήρηση του μέτρου του 50%+1 για το κλείσιμο σχολικού τμήματος από κρούσματα, μας γνωστοποιεί τις προθέσεις της Υπουργού και μας τρομοκρατεί πως στέλνει τους μαθητές στις αίθουσες, κάτω από αυτά τα δεδομένα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο