Η Νέα Λιτότητα επεκτείνεται και με την de facto ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας εν μέσω έξαρσης της πανδημίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιαν, 2022

Από σήμερα υποτίθεται πως ξεκινάει πλέον η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, ενώ ήδη υποτίθεται πως έχουν τεθεί στη διάθεση του ΕΣΥ και οι ιδιωτικές δομές υγείας. Τίποτα απ’ όλα αυτά ωστόσο δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα όπως αποδεικνύεται καθημερινά από τα όσα καταγγέλλονται από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Οι ιδιώτες κατ’ ουσίαν, κάνουν ό, τι θέλουν και ό, τι τους συμφέρει, με τις «ευλογίες» πάντα της Μητσοτάκης Α.Ε., η οποία ακόμα και με επίσημες εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας, αφήνει όχι μόνο covid-free τις ιδιωτικές κλινικές, αλλά τις απαλλάσσει κιόλας από σοβαρά non-covid περιστατικά, τη στιγμή που τους στέλνει «ιδιωτικά» την λοιπή νοσηρότητα.

Η λοιπή νοσηρότητα άλλωστε έχει καιρό τώρα οδηγήσει τους πολίτες είτε να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα υγείας θησαυρίζοντας τον, είτε να υπομένουν στωικά τις συνέπειες των ασθενειών τους, τη στιγμή που το ΕΣΥ καταρρέει με την εγκληματική επιλογή της μη ενίσχυσης του από την Κυβέρνηση, όντας πια ένα σύστημα υγείας μιας νόσου.

Όλα αυτά σε συνδυασμό και με την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων για τα πανάκριβα διαγνωστικά τεστ, όπως έχει «φροντίσει» ο κ. Γεωργιάδης, συνιστούν την επέκταση της Νέας Λιτότητας και της Λεηλασίας που επελαύνει στους πολίτες, μέσω της de facto ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών υγείας εν μέσω πανδημίας.

Το ΜέΡΑ25 απαιτεί ένα δημόσιο σύστημα υγείας ενισχυμένο, ώστε να μπορεί να επιλαμβάνεται και της λοιπής νοσηρότητας -πλην covid-. Ένα δημόσιο δίκτυο για μαζικά, δωρεάν, τακτικά ράπιντ τεστ για όλες και όλους, εμβολιασμένους και μη. Και μια πραγματική επίταξη του συνόλου του ιδιωτικού τομέα υγείας, σε υποδομές και προσωπικό.

Οτιδήποτε λιτότερο, είναι εξαιρετικά κυνικό και εγκληματικό σε τέτοιες συνθήκες από την πλευρά της Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο