Νεολαία ΜέΡΑ25: Επιτέλους, ας πάρει πρωτοβουλίες η πολιτεία! Καμία άλλη ανασφαλής και φοβισμένη!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Ιούν, 2021
Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ομολογία του γυναικοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά, και τις απαράδεκτες δηλώσεις του συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρου Μπαλάσκα, το Σάββατο (19/6/21) γίναμε μάρτυρες δυο ακόμη περιστατικών βιασμού. Το ένα περιστατικό πραγματοποιήθηκε στο Κολωνάκι και το δεύτερο στα Πετράλωνα.

Μια 30χρονη στο Κολωνάκι βιάστηκε από 45χρονο άντρα. Το θύμα γνωρίστηκε με τον δράστη στο μαγαζί που δούλευε η 30χρονη κοπέλα. Την  οδήγησε στο σπίτι του, στη συνέχεια την κλείδωσε και την βίασε. Το θύμα κατάφερε να ξεφύγει και να καλέσει βοήθεια από διερχόμενο περιπολικό. Ο βιαστής συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Η δεύτερη είδηση για βιασμό έγινε στα Πετράλωνα που κρατήθηκε και βιάστηκε εργαζόμενη γυναίκα. Σύμφωνα με την καταγγελία της εργαζόμενης γυναίκας στα Πετράλωνα, ο άντρας την κρατούσε και την βίαζε μέσα στο σπίτι του. Η εργαζόμενη γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει και να ζητήσει βοήθεια. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις καθώς και πλήθος κόσμου. Ο δράστης κατάφερε να ξεφύγει, όση ώρα περίμεναν τον Εισαγγελέα για να επέμβουν, με δική του εντολή.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά ήρθαν να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά, πως δυστυχώς καμία γυναίκα και θηλυκότητα δεν είναι ασφαλής πουθενά! Πως για άλλη μια φορά η κουλτούρα της πατριαρχίας και η κουλτούρα του βιασμού και σεξισμού, σηκώνει χέρι, κακοποιεί, βιάζει και σκοτώνει! Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε, τους κινδύνους και τις  ανασφάλειες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες και οι θηλυκότητες, στον χώρο της εργασίας τους και όχι μόνο. Ανασφάλειες και κίνδυνοι που θα γίνουν πιο έντονοι με το Νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό, το νέο (Αντί-)Εργασιακό Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, αλλά και την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης να αποσύρει από το Άρθρο 336 του Ποινικού Κώδικα τον όρο “συναίνεση” από τον ορισμό του βιασμού. Ενώ γίνονται όλο και πιο συχνά γνωστά τέτοια περιστατικά η Πολιτεία απέχει. Δεν παίρνει κάποιο σοβαρό μέτρο και δεν φροντίζει για καμία μέριμνα για τα θύματα, αντιθέτως τα κάνει όλο και πιο ευάλωτα.

Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας, εκτός από την ΕΔΕ και την διαθεσιμότητα του, που διατάχθηκε να γίνει. Ξέρουμε και από άλλα περιστατικά ότι οι ΕΔΕ και η διαθεσιμότητα που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα! Χρειάζεται πιο βαθιά και ουσιαστική εκκαθάριση στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την αποτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας να πιάσει τον βιαστή στα Πετράλωνα, με “δικαιολογία” την αναμονή Εισαγγελέα και την εντολή του για παρέμβαση. Έχουμε δει ότι σε άλλες περιπτώσεις η Ελληνική Αστυνομία, δεν “κολλάει” σε εντάλματα και αποφάσεις Εισαγγελέα και μπαίνει και συλλαμβάνει κόσμο μέσα από τα σπίτια τους. Όπως για παράδειγμα στις συλλήψεις που γίνανε στη Νέα Σμύρνη πριν μερικούς μήνες, ή στην γνωστή υπόθεση του Δ. Ινδαρέ.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25, συμπαραστεκόμαστε στα θύματα που βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν και να καταγγείλουν τα περιστατικά βίας που έχουν δεχθεί!

– Ζητάμε από την Κυβέρνηση και την Πολιτεία να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να τιμωρηθούν οι δράστες και να φροντίσει για την σωστή μέριμνα στα θύματα που βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν και να καταγγείλουν τις επιθέσεις που δέχονται.

– Απαιτούμε από στον Υπουργού Δικαιοσύνης, να μην αφαιρέσει τον όρο “συναίνεση” από τον ορισμό του βιασμού στο Άρθρο 336 του Ποινικού Κώδικα.

– Ζητάμε την αναγνώριση της γυναικοκτονίας ως Ποινικό Αδίκημα.

Γιατί καμιά γυναίκα και θηλυκότητα δεν πρέπει να νιώθει ανασφάλεια και φόβο!

Γιατί καμιά γυναίκα και θηλυκότητα δεν πρέπει να αισθάνεται γενναία στην ζωή της, αλλά ασφαλής!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο