Νεολαία ΜέΡΑ25: 3 χρόνια χωρίς δικαιοσύνη για τον Ζακ. Τρίτη 21/9, 6μμ, αντιπατριαρχική συγκέντρωση στην οδό Γλάδστωνος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Σεπ, 2021
Έχουν περάσει 3 χρόνια από την απάνθρωπη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, που έγινε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου του 2018 σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια.

Τρία χρόνια μετά, ο Ζακ δολοφονείται ξανά και ξανά, κάθε φορά που υπάρχει αναφορά στο πρόσωπο του από τα συστημικά ΜΜΕ, μιλώντας για πρεζάκι, ανώμαλο ομοφυλόφιλο ή ληστή. Ενώ η δίκη έχει διακοπεί επ’ αόριστον, καθώς το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) της Αθήνας δεν δέχθηκε να μεταφέρει τη δίκη σε άλλη αίθουσα, έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός παρευρισκόμενων, που θα πληρούσε και τα κριτήρια για μια δημόσια δίκη, όπως αρμόζει στην περίσταση. Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου ζητάει το αυτονόητο. Να αποδοθεί δικαιοσύνη, να σταματήσει να αμαυρώνεται η μνήμη του γιού τους και να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του.

Τον/την Ζακ/Zackie τον σκότωσαν όλα αυτά τα οποία αγωνιζόταν να αλλάξει, η ΛΟΑΤΚΙφοβία, η πατριαρχική κουλτούρα, η κουλτούρα του “ματσό άνδρα”, ο φασισμός απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό, και οι καθωσπρέπει “νοικοκυραίοι”.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 δηλώνουμε την συμπαράσταση μας απέναντι στην οικογένεια του/της Ζακ/Zackie. Στεκόμαστε πλάι σε κάθε άτομο που πέφτει θύμα της πατριαρχικής κουλτούρας, της κουλτούρας του σεξισμού, του βιασμού, της ματσίλας, της ΛΟΑΤΚΙφοβίας και του φασισμού, ώστε να σταματήσουμε επιτέλους να θρηνούμε θύματα.

Απαιτούμε από την Δικαιοσύνη να κάνει επιτέλους τη δουλειά της, να οριστεί νέα ημερομηνία δίκης, για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του/της Ζακ/Zackie.

Παλεύουμε ώστε αυτά τα άτομα να πάψουν να είναι αόρατα από την κοινωνία και την Πολιτεία. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να προβεί σε ότι είναι απαραίτητο έτσι ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με ισχυρούς νόμους και δικλείδες, υλοποιώντας και κατοχυρώνοντας τα αυτονόητα και δίκαια αιτήματα τους, που αποτελούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Συμμετέχουμε και καλούμε όλες/όλους, αύριο, Τρίτη 21/9, στις 6μμ σε προσυγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια, και στις 7μμ στην αντιπατριαρχική πορεία μνήμης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο