Να παραμείνει η Ακτή Ντοβίλ χώρος αναψυχής για τους κατοίκους στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Αυγ, 2022

Επίσκεψη στην Ακτή Ντοβίλ στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκη και ενημέρωση για την προσπάθεια οικοπεδοποίησης και οικοδόμησης του παραλιακού δημοτικού πάρκου στη Σοφούλη από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Πολιτών Καμπουρνάκη Μιχάλη Παναγιωτίδη, είχε κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 αποτελούμενο από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ρένα Παπαδοπούλου και τον Αλέξανδρο Γαλατιανό από την τοπική οργάνωση του ΜέΡΑ25 στην Καλαμαριά.

Η αναγγελθείσα οικοπεδοποίηση και οικοδόμηση του παραλιακού δημοτικού πάρκου Σοφούλη (Ακτή Ντοβίλ) στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, είναι αδιανόητη, απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη. Ένας ακόμα από τους λίγους χώρους πρασίνου και αναψυχής στην πόλη, προωθείται να γίνει βορά στον βωμό της τσιμεντοποίησης και της ιδιωτικομανίας.

Καλούμε τον Δήμο Καλαμαριάς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και την Κυβέρνηση, να μη επιτρέψουν την «τσιμεντοποίηση» του μοναδικού ανοιχτού χώρου πρασίνου στο Καραμπουρνάκι και στηρίζουμε της Πρωτοβουλία των Κατοίκων της Σοφούλη για συλλογή υπογραφών και τον αγώνα του Συλλόγου Πολιτών για την ευρύτερη περιοχή.

Πολίτες από όλη τη Θεσσαλονίκη επισκέπτονται το πάρκο και την παραλία που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο συγκεκριμένο οικόπεδο που σήμερα αποτελεί πάρκο. Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει να χάσει έναν ακόμα ελεύθερο, δημόσιο χώρο πρασίνου.

Να επανέλθει ο χαρακτηρισμός του χώρου, ως χώρος άθλησης και πρασίνου και να ενταχθεί στον σχεδιασμό του παραλιακού μετώπου αποδιδόμενο στην κοινωνία και όχι στα ιδιωτικά συμφέροντα και τους τραπεζίτες που θέλουν να προβούν σε δήθεν “αξιοποιήσεις” των σχετικών οικοπέδων με την ανέγερση πολυκατοικιών ή ξενοδοχειακής μονάδας. Να διασώσουμε το πάρκο και την παραλία από μία ακόμα ολιγαρχικού τύπου οικοπεδοποίηση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο