Να επιβληθεί ένας Φόρος Έκτακτης Κερδοφορίας σε σουπερμάρκετ και ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας που θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Μαρ, 2022

Μέσα σε συνθήκες εντεινόμενης ακρίβειας, εν μέσω πολέμου και με μία Κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που όχι μόνο αρνείται την πραγματικότητα, αλλά και οποιαδήποτε δυνατότητα για στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που πλήττονται, το ΜέΡΑ25 προτείνει την επιβολή ενός Φόρου Έκτακτης Κερδοφορίας στα σουπερμάρκετ και τις ιδιωτικές εταιρείες της ενέργειας.

Ενός άπαξ φόρου που θα χτυπήσει τόσο το καρτέλ των τροφίμων, των σουπερμάρκετ δηλαδή, όσο και το καρτέλ της ενέργειας σε στιγμές που η κοινωνία πλήττεται και η κερδοσκοπία εντείνεται. Ενός φόρου που θα αφορά την κερδοφορία όλου του προηγούμενου πανδημικού διαστήματος και που θα κατευθύνεται απευθείας και αποκλειστικά στην ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος που βάλλεται πανταχόθεν.

Πρόκειται για φόρο που έχει επιβληθεί κατά καιρούς σε διάφορες χώρες του κόσμου με την λογική του «windfall tax» και αφορά μόνο στην παρελθοντική και όχι στη μελλοντική χρήση. Υπάρχουν δυνατότητες και πόροι αν πραγματικά ήθελε η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να ενισχύσει τους χειμαζόμενους πολίτες, όμως δυστυχώς, επιλέγει διαρκώς να βάζει πλάτη στα ίδια τα καρτέλ που συνεχίζουν να κερδοσκοπούν ασύστολα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο