Γ. Βαρουφάκης στο Militaire: Η λύση της ουδετερότητας είναι η μοναδική που υπάρχει για την Ουκρανία

Συνεντεύξεις - videos
04 Μαρ, 2022

O Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στο Militaire και στον Πάρι Καρβουνόπουλο για την Ουκρανία, την λύση Ανεξαρτησία-Ουδετερότητα που προτείνει το ΜέΡΑ25, το ΝΑΤΟ, τον επανα-εξοπλισμό της Γερμανίας, τους δικούς μας εξοπλισμούς και το τι μέλλει γενέσθαι στο πολιτικό-εκλογικό σκηνικό.

«Η Ελλάδα μετά από 12 χρόνια συνεχούς κρίσης, καλείται να αντιμετωπίσει ακόμη μία» υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μίλησε ακόμα για την ουκρανική λύση υποστηρίζοντας πως η μοναδική διέξοδος αυτή τη στιγμή είναι να περάσει η χώρα σε κατάσταση ουδετερότητας-φινλανδοποίησης. «Όποιος δεν το πιστεύει αυτό είναι πολεμοκάπηλος» ανέφερε και συμπλήρωσε: «θα είναι καταστροφή να έχουμε ένα Αφγανιστάν μέσα στην Ευρώπη».

«Λένε για το δικαίωμα της Ουκρανίας να μπει στο ΝΑΤΟ. Ποιο δικαίωμα; Αυτή τη στιγμή είναι υπό κατοχή. Για να αποφασίσουν το μέλλον τους πρέπει να είναι ανεξάρτητοι. Η λύση της ουδετερότητας είναι η μοναδική που υπάρχει», υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ακόμα όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 επισήμανε:

«Το 1991 όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση υπήρξε η ευκαιρία να υπάρξει ένα σύστημα ασφάλειας από τον Ατλαντικό ως το Βλαδιβοστόκ», εξηγεί όμως πως χάθηκε επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον.

«Ο μόνος λόγος που υπάρχει το ΝΑΤΟ, είναι οι εντάσεις που προκάλεσε με τη Ρωσία το ίδιο το ΝΑΤΟ», λέει για τη Συμμαχία που εξυπηρετεί το «δόγμα» που λέει «η Ρωσία έξω από την Ευρώπη», τη «Γερμανία γονατισμένη» και «οι ΗΠΑ να είναι καβάλα».

«Η ΕΕ δεν υπάρχει άγεται και φέρεται από το ΝΑΤΟ. Υποσχέθηκε ένα πράγμα στους πολίτες της η ΕΕ. «Μη πόλεμο». Δείτε που βρισκόμαστε σήμερα».

Όσον αφορά τον επανεξοπλισμό της Γερμανίας ο Γιάνης Βαρουφάκης διερωτήθηκε αν: «Θέλουμε μια εξαθλιωμένη Γερμανία, εξοπλισμένη σαν αστακός»;

Επιπλέον, για την οικονομία επισήμανε: «Όλη η Ευρώπη θα μείνει πίσω σε σχέση με την Αμερική και τη Κίνα. Η Ρωσία θα πάθε ζημιά. ΗΠΑ και Κίνα τρίβουν τα χέρια τους. Για την Κίνα ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι θείο δώρο».

«Η Δύση οδήγησε τον Πούτιν στην αγκαλιά της κεντρικής τράπεζας της Κίνας».

«Στην Ελλάδα ήταν στραβό το κλίμα πριν ακόμη από το 2019, προβλήματα κρύφτηκαν πίσω από την πανδημία και τώρα πίσω από τον πόλεμο. Βρισκόμαστε σε βαρύ μνημόνιο μέχρι το 2060, είναι το μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018».

«Μετά από τις επόμενες εκλογές όποιος και αν εκλεγεί θα πρέπει να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο που κάπως αλλιώς θα το βαφτίσουν».

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μιλάει ακόμα για πατριδοκαπηλεία στους εξοπλισμούς από την οποία κάποιοι κερδίζουν. «Μαθαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι τελευταίοι εξοπλισμοί τράβαγα τα μαλλιά που δεν έχω» λέει χαρακτηριστικά και μιλά για «αρπαχτές».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο