Να δοθούν μέσα ατομικής προστασίας εδώ και τώρα σε όλο το προσωπικό καθαρισμού των σχολείων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Σεπ, 2022

Συνάντηση με σχολικές καθαρίστριες στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης είχε κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη, την Συντονίστρια της Κεντρικής Επιτροπής Λίτσα Αλεξάκη και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ρένα Παπαδοπούλου.

Οι εργαζόμενες στον καθαρισμό των σχολείων ενημέρωσαν το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ελλείψεις που υπάρχουν με την έναρξη και αυτής της σχολικής χρονιάς, με τις γυναίκες και τους άνδρες που φροντίζουν για την καθαριότητα των σχολείων μας να μην έχουν ούτε μέσα ατομικής προστασίας.

Καλούμε την Πολιτεία, την Κυβέρνηση, αλλά και τον δήμο Καλαμαριάς εν προκειμένω, να σταματήσουν τα τερτίπια και να χορηγήσουν άμεσα τα μέσα ατομικής προστασίας που προβλέπει ο νόμος σε όλο το προσωπικό καθαρισμού των σχολείων.

Ακόμα απαιτούμε να πάψουν τα παιχνίδια της μερικής απασχόλησης σε σχολεία που πλέον υποτίθεται πως θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, πρέπει όλες και όλοι οι καθαρίστριες και οι καθαριστές να είναι πλήρους απασχόλησης, με ολόκληρα και όχι κουτσουρεμένα δικαιώματα.

Τέλος, πρέπει να επανέλθουν πλήρως τα βαρέα και ανθυγιεινά στον κλάδο και να γίνουν μόνιμες οι συμβάσεις καθαρισμού, όχι ορισμένου χρόνου και περιορισμένων δικαιωμάτων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο